МВР

СДВР

 

31 януари 2018

Столични криминалисти задържаха мъж, измамил възрастен софиянец

Разследването на полицаи от Шесто РУ-СДВР е проведено под ръководството на Софийска районна прокуратура; А. М. /57 г./ е задържан с мярка до 72 часа

Служителите на реда от столичното Шесто РУ предприели действия за изясняване на обстоятелствата около дръзка измама, извършена на 9 януари. Според информацията, след като получил пенсията си, възрастен столичанин се доверил на мъж, който му казал, че служителят в пощата е сбъркал и му е дал по-малко пари при изплащане на сумата. Пенсионерът се съгласил да му даде парите за преброяване и така бил ощетен с 240 лв. По случая било образувано досъдебно производство и след проведени действия по разследването криминалистите стигнали до извършителя - А.М. /57 г./, от София, криминално регистриран.

След първоначалното му задържане за срок до 24 часа, днес прокуратурата му е повдигнала обвинение по чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „Б” от НК и е постановено задържането му за срок до 72 часа. Утре, 1 февруари, в СРС предстои разглеждане на искане за задържането му под стража.

 01 февруари 2018 | 09:42