МВР

СДВР

 

Служители на сектор „Престъпления свързани с МПС”-СДВР задържаха седем мъже в момент на разкомплектоване на краден микробус

01 фев 2019

На 23 януари в полицията бил получен сигнал за откраднат микробус „Мерцедес Спринтер”, паркиран в ж.к. „Хаджи Димитър”. След проведени оперативни действия било установено, че микробусът е откаран за разкомплектоване на адрес в Нови Искър и в рамките на проведена полицейска операция, в хале на посочения адрес служители на сектор „Престъпления свързани с МПС” открили Мерцедеса в процес на разкомплектоване. На място униформените задържали петима мъже, други двама - на 35 и 36 години, успели да избягат и да се укрият. При осъществените оперативно-издирвателни действия, на 29 януари те били установени и задържани.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска районна прокуратура двамата бегълци са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 215 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева, на всеки. Останалите петима са разпитани като свидетели и освободени. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

 01 февруари 2019 | 13:59