МВР

СДВР

 

СГП повдигна обвинения за отвличането на Адриан Златков

31 яну 2018

На 30 август 2017 г. е образувано досъдебно производство по повод извършено тежко умишлено престъпление - отвличане на Адриан Златков.

Разследването се провежда от СДВР под наблюдението на Софийска градска прокуратура /СГП/.

Днес, 31 януари 2018 г., след проведени интензивни действия по разследването, в качеството на обвиняеми са привлечени З. С. /35 г./, И. Б. /34 г./, М. М. / 43 г./ и Г. Д. /37 г./

На четиримата са повдигнати обвинения за това, че в съучастие като помагачи са извършили престъпление по чл. 142, ал. 2 , т. 1 и 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4 от НК.

Лицата са задържани по реда на чл. 64 от НПК за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.

В рамките на утрешния ден СГП ще внесе в Софийски градски съд искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”.

Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.

С оглед етапа на досъдебното производство и събраните до момента доказателства, кръгът на обвиняемите лица не се изчерпва само със задържаните.

Значителна част от доказателствения материал е събрана с активното сътрудничество на органите на МВР на Р Сърбия, както и на сръбската прокуратура.

Към момента интересите на разследването не позволяват разкриването на каквато и да е допълнителна информация, извън тази в настоящето прессъобщение.

При събиране на нови доказателства, обосноваващи евентуални действия, насочени към реализиране на наказателна отговорност и по отношение на други лица, след разрешение от екипа наблюдаващи прокурори, Прокуратурата на Република България и МВР ще предоставят допълнителна информация чрез пресслужбите си.

 01 февруари 2018 | 09:48