МВР

СДВР

 

28 юли 2020

Приключиха протестните действия в столицата

    Протестът от миналата вечер завърши без сериозни нарушения на обществения ред. Няма задържани. Малко след 21 ч. започна шествие по централни столични артерии и бяха блокирани възлови кръстовища.

    След 22 ч. възникна напрежение на кръстовището пред Софийския университет, когато шофьор на лек автомобил се опита да премине, но не беше допуснат от протестиращи. Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила. Той е транспортиран от медицински екип за установяване на състоянието му и след извършен преглед е освободен. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни. 

    Непосредствено след медицинския преглед, мъжът се е върнал пред Софийския университет. След разговор с шофьора на автомобила е станало ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Задачата на полицейските екипи на място е била свързана единствено с опазване на реда и спокойствието.

    Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Изображения

 29 юли 2020 | 11:16