МВР

СДВР

 

05 януари 2021

Полицаи от СДВР задържаха двама мъже за държане и разпространение на наркотици

Наложени са им постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“; Иззети са близо 500 грама наркотични вещества – амфетамини, марихуана и кокаин

 

В хода на предприети полицейски действия, около 21.30 часа на 30 декември м.г., на паркинга на хипермаркет на столичния бул. „Ботевградско шосе“, служители на СДВР спрели за проверка лек автомобил „БМВ 520“. Зад волана бил 28-годишен мъж от Ботевград, заедно с когото пътували двама негови съграждани, на 25 и на 24 години. При контрола у 24-годишния били намерени два полиетиленови плика с бяло вещество на прах и бучки и един - с тревиста маса, а в другия пътник - саморъчно свита цигара с тревиста маса. Последвали процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, в хода на които от жилището на 24- годишния ботевградчанин били иззети електронна везна и пликове, съдържащи бяло прахообразно вещество и зелена растителна  маса - 101.02 грама амфетамин, 0.32 грама кокаин и 4.04 грама марихуана - видно от изготвената експертна справка.

В резултата на допълните оперативни и действия по разследването е установено, че младият мъж се снабдявал с наркотици от 29-годишен от Ловеч, като двамата уреждали сделките си на паркинга на супермаркет в ж.к. „Дървеница“. Така, още на следващия ден по обяд, ловчалията бил задържан на паркинга. При извършените обиски и претърсване в жилище, ползвано от него в ж.к. „Дървеница“, полицаите иззели електронна везна, мобилни телефони и множество полиетиленови пликове с бяло вещество на бучки и прах и тревиста маса. Резултатът от изготвената експертна справка показал, че наркотичните вещества са 205.33 грама амфетамин, 1.27 грама кокаин и 159.35 грама марихуана.

След доклад в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по двата случая, двамата задържани мъже от Ботевград и Ловеч са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 354 а от НК. Наложени са им е мерки „задържане под стража“.

Изображения

 05 януари 2021 | 12:02