МВР

СДВР

 

22 декември 2020

Задържан шофьор, предложил подкуп на екип от отдел „СПС” - СДВР

Днес отделът и служители на сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на ЗЖУ - София получиха голямата колективна награда „Полицай на годината 2020”

     На 21 декември, около 23.00 ч., на кръстовището на бул. „Александър Малинов” и ул. „Самара” в ж.к. „Младост - 4”, екип на отдел „Специализирани полицейски сили” - СДВР забелязал автомобил, който се движил неадекватно по булеварда в посока Околовръстен път. Служителите предприели действия по спиране на превозното средство. При полицейската проверка шофьорът не представил документи, които да удостоверят неговата правоспособност като водач - лична карта и свидетелство за правоуправление, подал единствено талона на автомобила. Мъжът, който бил във видимо нетрезво състояние, опитал да избегне последващите санкции и предложил на полицаите сума пари, за да забавят за случая. Служителите не се поддали на провокацията, реагирали адекватно и сигнализирали за екип на отдел „Пътна полиция”. При тест за алкохол на водача, дрегерът отчел положителен резултат - 2,42 промила в кръвта.
Искам да благодаря на колегите за адекватната им реакция, защото ако този шофьор беше продължил по пътя, можеше да предизвика пътен инцидент и да пострадат невинни хора, заяви комисар Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване” при СДВР. Той припомни, че служителите на СПС днес бяха наградени на церемонията „Полицай на годината 2020”.
Мъжът - на 55 години, е задържан в Седмо РУ. Извършени са необходимите действия по разследването, в днешния ден материалите са докладвани в СГП, под чийто надзор се провежда и разследването. Привлечен е в качеството на обвиняем по две престъпления и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа, уточни комисар Цветков.

Изображения

 23 декември 2020 | 09:50