МВР

СДВР

 

Информационен бюлетин - 05 ноември 2019 г.

05 ное 2019


Разкрити престъпления

При бързи оперативни действия столични полицаи задържаха 43-годишен мъж, отнел противозаконно лек автомобил „Мазда 2”, паркиран в района на ж.к. „Павлово”.

На 20 октомври в полицията е получен сигнал за извършеното престъпление, в хода на предприетите действия, два дни по-късно служителите  на сектор „Престъпления свързани с МПС” - СДВР открили откраднатия автомобил паркиран в ж.к. „Дружба” и задържали извършителя при опит да приведе в движение автомобила. Той оказал яростна съпротива, държал се грубо и арогантно, което наложило употребата на белезници. В последствие е установена самоличността му - 43-годишен столичанин, известен за престъпления, свързани с МПС, осъждан за подобни деяния. При последвалите процесуално-следствени действия - обиски и претърсвания, полицаите намерили и иззели множество предмети и вещи, които имат отношение към престъпната му дейност - отвертка, автомобилен ключ, техническо устройство за привеждане в движение на автомобили, гаечен ключ с метална заготовка тип „меча лапа”, устройство за заглушаване на радиосигнали, дистанционни, кабели и букси за автомобили. 43-годишният мъж е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материал в Софийска районна прокуратура, той е привлечен като обвиняем по чл. 215 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

24-годишен е задържан в полицейски арест за грабеж.

На 9 юли, жителка на кв. „Овча Купел” съобщила в полицията, че около 13,00 ч. същия ден била нападната от непознат. Той успял със сила да издърпа от ръката й дамско яке и чанта с лични документи и пари. След предприети оперативно-издирвателни действия служители на Шесто РУ и техни колеги от сектор „Грабежи” - СДВР установили и задържали 24-годишния мъж. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. По случая е образувано досъдебно производство. Младежът е привлечен като обвиняем по чл. 198 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

 

Изясняват се обстоятелствата около инцидент от снощи в столицата.

Към 21.20 ч. в полицията е получен сигнал за трима мъже, които ритали по паркирани автомобили в ж.к. „Връбница”. Към адреса незабавно са насочени полицейски екипи, които задържали на място триото и го отвели в Девето РУ. Предстои установяване на съпричастността на задържаните към случая в рамките на образуваното досъдебно производство.Посетени пътно-транспортни произшествия - 2 тежки и 31 леки.
 


На територията на гр. София са възникнали 2 пожара.


Благодарим Ви, че посетихте сайта на СДВР.

 05 ноември 2019 | 15:26