МВР

СДВР

 

Новини

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

М
ярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, удълженото работно време е изтеглено в сутрешните часове, а именно от 7.00 до 17.30 ч. - информира Стоянка Бумбарова, началник сектор в отдел „Български документи за самоличност” в СДВР.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и на Дирекция „Български документи за самоличност” в делнични дни:

От 7.00 до 17.30 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец септември 2020 г., с работно веме от 8:30 ч. до 14:30 ч.:

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

    05.09.2020 г. - 02 РУ и 04 РУ

    12.09.2020 г. - 03 РУ и 07 РУ

    19.09.2020 г. - 05 РУ и 06 РУ

    26.09.2020 г. - 08 РУ и 09 РУ.


В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:
14 сеп 2020

Полицаи от столичното Седмо РУ задържаха мъж, разпространявал наркотици на територията на Студентски град

На 25-годишния криминално проявен столичанин е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”

    На 06 септември в ж.к. „Студентски град”, служители на Седмо РУ спрели за проверка млад мъж със съмнително поведение. В хода й била установена самоличността му - 25 години, криминално проявен, от София, а при личен обиск от него са иззети пет плика с растителна маса, три - с бяло вещество на бучки и прах, както и две таблетки. Последвали процесуално-следствени действия в жилището му, където са открити още 58 таблетки, два плика с бяло вещество на бучки и прах, плик с растителна маса и саморъчно свита цигара със същото съдържание, парична сума и електронна везна. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 29.5 грама амфетамин, 15.86 грама екстази и 11 грама марихуана. По случая било образувано досъдебно производство, а  мъжът - задържан за срок до 24 часа в Седмо РУ.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”.

11 сеп 2020

Запалителна течност е установена в рамките на изготвена експертиза

Както по-рано съобщихме, при полицейски обход и проверка на пространството около пл. „Независимост“, извършена тази сутрин, бяха намерени множество укрити предмети, сред тях - бутилки и 5-литрова туба с течност. Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя.

Преди обяд на изградените филтровъчни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей. След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста. От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени.

10 сеп 2020

Комисар Тони Тодоров: В интерес на всички е протестът да протича мирно и без да се забелязват действията на полицията

Към момента са задържани шестима души за носене на забранени предмети

Заместник-началникът на отдел „Охранителна полиция” - СДВР комисар Тони Тодоров обобщи ситуацията към момента в центъра на столицата - три са официално заявените мероприятия, на този етап те протичат нормално. Шестима са задържаните. При извършена от полицейските служители щателна проверка в градската градина и други уязвими места в района са открити купчини камъни, укрита туба и 9 половинлитрови шишета с течност, метални пръчки и дървени пръти. За част от намерените предмети може да се предполага, че са оставени с някаква цел. На място се извършва оглед, изяснява се и видът на течността.

Комисар Тодоров посочи, че за охраната на обществения ред са ангажирани достатъчно на брой полицейски служители. Отново припомни, че зад кордоните не биват допускани хора, те следва да се присъединяват към протестиращите, минавайки през филтровъчните пунктове, които са изградени с цел мирното протичане на протестните действия.

10 сеп 2020