МВР

СДВР

 

Новини

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, работното време е от 08.00 ч. до 17.45 ч.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София в делнични дни:
От 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец май 2021 г., с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.: 


8 май - Седмо и Девето РУ;

15 май - Второ и Пето РУ;

22 май - Трето и Осмо РУ;

29 май - Първо и Четвърто РУ.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

10 май 2021

Криминалисти от СДВР продължават работа по изясняване на факти и обстоятелства около тежък инцидент в столицата

Разследването е в първоначален етап. Към момента продължава извършването на процесуално-следствени действия на място - съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той уточни, че издигането на версии за мотива ще бъде направено на базата на събраните данни.

Градският прокурор Илиана Кирилова допълни, че на този етап е установена самоличността на мъжа и жената, намерени в безпомощно състояние. Предстои изясняване на редица факти, както и назначаване на експертизи. На местопроизшествието е открито оръжие - законно притежаван от мъжа пистолет. Според първоначалните данни, лични отношения са в основата на случилото се.

Припомняме, че вчера, към 14.20 ч., в полицията постъпил сигнал за открити в безпомощно състояние мъж и жена в мотриса на метрото, в района на спирка на аерогарата. Към мястото незабавно бяха насочени екипи на полицията и на Спешна помощ. Медици са констатирали смъртта на мъжа на място, жената е откарана в болница в тежко състояние.

12 май 2021

Домът за временно настаняване на малолетни и непълнолетни при СДВР получи дарение от ВКБООН

На кратката церемония днес присъстваха представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците Н Л Нарасимха Рао, заместник-директорът на СДВР ст. комисар Борислав Борисов, началникът на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” комисар Ангел Бадънков, гл. инспектор Петър Петров - началник сектор на „Детска престъпност” в ГДНП и ст. инспектор Мая Григорова, началник на столичния дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.

Дарението  включва предмети от първа необходимост, предназначени за обгрижването на непридружените деца - бежанци, които са в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни при СДВР. Децата получиха и лаптопи, с помощта на които могат да се свързват със своите близки. Жестът е доказателство за изграденото в годините добро сътрудничество и израз на усилията, които се полагат към младите хора, нуждаещи се от помощ. 

22 апр 2021

Почти два килограма наркотици иззеха столични полицаи

На 24-годишен е повдигнато обвинение по чл. 354 А от НК и му е наложена мярка за задържане в срок до 72 часа

Столични полицаи иззеха близо два килограма наркотик. На 08 април при полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, проведена от служители на СДВР, в момент на покупко-продажба са задържани 24-годишен дилър и двама клиенти - мъж на 30 години и 22-годишна. При проведените процесуално следствени действия са намерени и иззети мобилни телефони, пари, електронни везни, вакуум машина с множество пакети с различна големина и съдържание. Според данните от експертната справка, веществата са марихуана - 1960 г и кокаин 73 г. Събраните материали са докладвани в Софийска градска прокуратура, двамата клиенти са разпитани и освободени, а на дилъра е повдигнато обвинение по чл. 354а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

13 апр 2021

Столичната полиция издирва извършител на тежко криминално престъпление, станало на кръстовището на Околовръстен път и бул. “Симеоновско шосе”

Простреляният е 46-годишен мъж, починал е на място

 

Сигнал за стрелбата е получен в 20.04 часа на телефон 112.  Веднага е създадена организация и незабавно към мястото на инцидента са насочени полицейски и екипи на спешна помощ. Самоличността на простреляния мъж е установена, той е на 46 години, уточни на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова. В колата той е пътувал с 11-годишно дете, което е било на предната седалка, то не е пострадало, подчерта още градският прокурор. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев допълни, че в информационната система на МВР има данни за криминалистически регистрации на починалия. В момента се извършва оглед на местопроизшествието, събират се веществени доказателства  и ще бъдат направени всички необходими  експертизи. По думите му предстоят оперативно издирвателни действия. На място има свидетели, които ще бъдат разпитани. Образувано е досъдебно производство.

06 апр 2021