МВР

СДВР

 

Новини

Ст. комисар Георги Хаджиев: Изготвен е план за обезпечаване на обществения ред във връзка с предстоящата футболна среща

С оглед на това, че днешната футболна среща е определена като високорискова, в СДВР е изготвен план за провеждане на специализирана полицейска операция и разстановка на силите за обезпечаване на обществения ред, посочи директорът на столичната полиция. Предприети са всички необходими мерки, в т.ч. засилено полицейско присъствие, както по отношение на придвижващите се групи от привърженици, така и около самия стадион, по време на провеждане на футболната среща и след приключването й. Проведени са работни срещи с организатора и всички заинтересовани страни, дадени са разпореждания. На територията на стадиона ангажиментът по отношение спазване на противоепидемичните мерки е на организатора - Професионалната футболна лига. Имаме тяхното уверение, че на входовете ще се раздават предпазни маски. Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, феновете ще бъдат настанявани през един ред и през седалка. Призоваваме привържениците и на двата клуба да спазват противоепидемичните мерки, защото отговорността е лична, допълни ст. комисар Хаджиев.

Предвид сериозния мащаб на мероприятието и във връзка със спазването на противоепидемичните мерки разпределянето на билетите на стадиона става чрез специален софтуер. В случая полицията контролира и съдейства на организатора при изпълнение на задълженията му. Нашият ангажимент е да опазим обществения ред на територията не само на града, но и на страната, тъй като хиляди хора пътуват към стадиона. В тази връзка е ангажиран достатъчен капацитет полицейски служители от СДВР, ОДМВР-Пловдив и Дирекция „Жандармерия”. Нашата задача е да контролираме влизането на хората, разминаването им, така че да не се засичат и да не възникне напрежение, допълни зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов. В момента тече поетапното заемане на охраната - по крайните квартали, по метростанциите, по основните направления към стадиона. Той припомни, че спазването на въведените мерки е личен ангажимент на всеки и уточни, че всеки, който не ги спазва, може да бъде установен посредством камерите и санкциониран впоследствие. Съгласно сключения договор с организатора, полицията осъществява охраната на длъжностните лица, състезателите и съдиите. Работи се в пълно взаимодействие и синхрон, в изпълнение на всички заповеди и нормативни документи.
Сега е моментът привържениците да покажат, че са хора, които спазват законите в страната, така че футболната среща да премине при спазване на един добър обществен ред и без инциденти, апелира ст. комисар Златанов.

01 юли 2020

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с финала на футболната среща от турнира за Купата на България

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с футболната среща, която ще се състои на 1 юли, сряда, от 19.15 ч. на Националния стадион „Васил Левски”. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Организаторът на спортното събитие е заявил, че то ще се проведе съгласно изискванията на заповед № РД-01-370/30.06.2020г. на министъра на здравеопазването (на Национален стадион „Васил Левски” се допускат до 3000 души в сектор, при спазване на физическа дистанция между зрителите на разстояние най-малко през седалка, или при спазване на дистанция най-малко от 1.5 м).

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените служители ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ПФК „ЦСКА - София” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а на ПФК „ЛОКОМОТИВ 1926” - Пд - в секторите „В” и „Б”. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.15 ч. От съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред, на стадиона ще бъдат забавени феновете на победилия отбор, до оттеглянето на противниковите фенове.

01 юли 2020

СДВР издирва Полина Генова Христова

50-годишната жена от София е в неизвестност от 21 юни

Трето РУ-СДВР издирва по молба на близките Полина Христова, на 50 г. от София. Според информация от роднина, на 21 юни сутринта, към 09,00 ч. тя е напуснала дома си, оттогава е в неизвестност и скоро след това е обявена за издирване.

Полина Христова е висока към 1 и 70 см., със слабо телосложение, сини очи, дълга изрусена коса. Била е облечена с черен панталон, черно сако, тениска с къс ръкав в зелено и оранжево, носела е тъмно-сребриста раничка. По данни на близките, тя вероятно се е насочила през кв. „Княжево” към местността „Златните мостове” в природен парк Витоша. Въпреки предприетите действия за издирването й, досега Христова не е открита.

Хората, които разпознават от снимките търсената жена, могат да помогнат за издирването й като съобщят информация на тел. 112 или в най-близкото районно управление на МВР.

29 юни 2020