МВР

ОД Русе

 

15 окт 2021

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ НА РУСЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

При действията, реализирани под надзора на прокуратурата, са открити и иззети количества от различни видове наркотици, пособия за претегляне и вещества, използвани за производството им

 

 

Специализирана полицейска операция по линия „разпространение на наркотични вещества” е проведена на територията на гр. Русе от служители на ОДМВР – Русе /Второ РУ и сектор ПКП при ОДМВР/, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. В хода на предприетите и реализирани действия е задържан 21-годишен русенец, у когото полицаите са открили около 5 грама кокаин, 3 грама марихуана и грам метамфетамин, като е изяснено, че въпросните наркотични вещества той бил закупил от друг русенец – мъж на 40 г. Последвало е претърсване на адреси, ползвани от 21-годишния – апартамент в града и къща в с. Писанец, като там служителите са намерили и иззели - вещества, използвани за производство на наркотични вещества -  туби със сярна киселина, бориева киселина и лидокаин, както и мобилен телефон. На адреса на другия мъж, където също е извършено претърсване, са открити още количества наркотици - 4 грама марихуана, електронна везна и парична сума, както и 20 грама марихуана в коридор, водещ към избеното му помещение. При допълнителните, последващи оперативно-издирвателни мероприятия, криминалистите са установили, че 40-годишният русенец е ползвал и друго жилище - апартамент на същия адрес, но на друг етаж в същия вход, където впоследствие са открити и иззети 45 грама кокаин, 8 грама амфетамин, 150 грама марихуана и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР - Русе за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. На двамата мъже е повдигнато обвинение, като те са задържани с постановление на прокурор за срок от 72 часа.

 

 

 

ЗАПОЧНА ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОДМЯНА НА СВИДЕТЕЛСТВА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС В СЕКТОР „БДС“ ПРИ ОДМВР – РУСЕ

Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишове по ЗДвП на място в звеното

 

От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Русе е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства /СУМПС/. Тези заявления се приемат при изтекъл или изтичащ срок на валидност на свидетелството, промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия, транслитерация или постоянен адрес, също и при издаване на дубликат на СУМПС, при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба.

Припомняме, че заявления за СУМПС, досега се приемаха в сектор „Пътна полиция“, както и в звената в районните управления в градовете Бяла, Ветово, Сливо поле и Две могили, а отскоро и в новооткрития административен център в жк „Дружба“ в Русе.

Обръщаме Ви внимание, че в паспортните звена ще се изпълняват само обикновени поръчки за издаване на СУМПС. Бързите и ускорени остават в сектор „Пътна полиция“. 

Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишове по ЗДвП на място в звеното.
Напомняме на гражданите, че за да им бъде издадено СУМПС, те трябва да разполагат с валиден документ - медицинско свидетелство, необходимо за съответната категория.

Административното обслужване на гражданите в сектор „БДС“ в сградата на ОДМВР-Русе, както и в новия център в жк „Дружба“, се осъществява  СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСАН ЧАС НА ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР   082 / 88 22 88.

 

 

 

11 окт 2021

КОМИСАР ЯВОР ДИМИТРОВ Е НОВИЯТ ЗАМЕСТНИК-ДИРЕКТОР НА ОДМВР - РУСЕ

 

 

 

Със заповед на министъра на вътрешните работи комисар Явор Димов Димитров е назначен за ВПД заместник-директор и началник на отдел „Криминална полиция“ при Областна дирекция на МВР – Русе.

Директорът на ОДМВР-Русе старши комисар Мирослав Дамянов днес представи официално комисар Димитров пред ръководството на областната дирекция и състава на отдел „Криминална полиция“.

Явор Димитров е роден в Русе на 9 март 1971 г. Завършил е висше образование в Русенски университет “Ангел Кънчев“ през 1999 г. със специалност “Стопански мениджмънт“. Работи в системата на Министерството на вътрешните работи от 2001 г., когато е назначен в сектор „Криминална полиция“ към Второ РПУ - Русе при РДВР - Русе. Последователно е преназначаван на длъжности в сектор “Криминална полиция” към Второ РПУ - Русе и в сектор “Криминална полиция” към РЗ “Полиция” при РДВР - Русе, през 2009 г. оглавява група “Наркотици” в сектор “Криминална полиция” в областната дирекция, през 2012 г. заема поста на началник сектор “Криминална полиция” към Второ РУ в Русе, а през миналата година е временно преназначен на длъжност началник на Второ РУ в Русе, след което отново оглавява сектор „Криминална полиция“ към Второ РУ до момента.
По време на службата си Явор Димитров е повишаван и награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност.

 

05 окт 2021

ПЪРВО РУ В РУСЕ ИЗДИРВА МАРИЙКА ГЕОРГИЕВА АНГЕЛОВА

77-годишната жена, която е в неизвестност от 24 септември т.г., се издирва и чрез средствата за масова информация

 

 

Полицията издирва МАРИЙКА ГЕОРГИЕВА АНГЕЛОВА на 77 години.
Жената е в неизвестност от 24.09.2021 г., когато е напуснала дома си в Русе, намиращ се на адрес на ул. „Антим Първи”.
По молба на роднини лицето се издирва и чрез средствата за масово осведомяване. 

Описание: Видима възраст 75-80 години; висока е около 155-160 см, със слабо телосложение; лице – бяло; коса – права, къса, бяла; очи – кафяви.
В деня на изчезването си е била е облечена с черна пола, синя тениска, синя жилетка, обута с черни маратонки.

 

Гражданите, които разполагат с информация за лицето могат да се обадят на следните телефони:

- (082) 882 433 в Първо РУ;

- (082) 882 316 / 319 в ОД МВР – Русе, група „Издирване”;

- в най близкото РУ на МВР;

- на тел. 112.

 

 

01 окт 2021

ЗА ОД НА МВР РУСЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО