МВР

ОД Русе

 

03 авг 2020

СЪОБЩЕНИЕ - Работно време на звената БДС в районните управления

 

Възможна е временна промяна в работното време на звената „Български документи за самоличност“ в районните управления в областта /в градовете Бяла, Ветово, Сливо поле, Две могили/. Промяната ще се налага при ползването на полагаемите отпуски от служителите. В тези периоди, тъй като обслужването ще се извършва само от един служител, ще се работи с прекъсване от един час - обедна почивка.

Гражданите могат да се информират дали има промяна на работното време в съответното звено в РУ  (на място или по телефон в конкретното районното управление) или на информация в сектор БДС в ОДМВР – Русе на тел. (082) 882 262 .

Промяната не важи за обслужването в сектор БДС в сградата на ОДМВР – Русе, където цикълът за обслужване на граждани се поддържа без прекъсване на работното време. 

 

 

ОЩЕ ДВАМА МЪЖЕ ОСТАВАТ В АРЕСТА, ЗАРАДИ НАРКОТИЦИ. РУСЕНЦИТЕ СА ЗАЛОВЕНИ ПРИ ПОРЕДНАТА ОПЕРАЦИЯ НА КРИМИНАЛИСТИТЕ ПО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА ​

Действията по установяването и залавянето им са реализирани под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе

 

 

В резултат на усилената работа и целенасочените действия на полицията в Русе срещу наркоразпространението и употребата на дрога, още двама русенци на 67 и 38 г. остават в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", след решение на съда. До залавянето на двамата мъже се стигна при специализирана полицейска операция, реализирана под надзора на прокуратурата, миналата седмица. В акцията са участвали служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и колегите им от Второ РУ. Полицаите са ги установили и спрели, докато са се движели с лек автомобил „Фолксваген“ по главния път Русе – Бяла. Колата управлявал 38-годишният русенец, а с него пътувал и 67-годишният мъж. При проверката на водача за употреба на наркотици с техническо средство му е била установена положителна реакция за канабис и опиати. В превозното средство пък бил открит наркотик – хероин 4 грама. Последвали са необходимите процесуално-следствени действия, като русенците са били задържани, а впоследствие им е взета постоянната мярка „задържане под стража“.
Води се досъдебно производство и работата по разследването на деянията на двамата мъже продължава под надзора на Русенската окръжна прокуратура.30 юли 2020

МАЙКАТА НА 35-ГОДИШЕН РУСЕНЕЦ, ЗАДЪРЖАН ОТ ПОЛИЦИЯТА ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО, ЩЕ БЪДЕ РАЗСЛЕДВАНА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ДРОГА. 69-ГОДИШНАТА СЕ Е ОПИТАЛА ДА МУ ВНЕСЕ ХЕРОИН В АРЕСТА ​

 

Както вече съобщихме на 16 юли на територията на град Русе, съгласувано и под надзора на Окръжна прокуратура-Русе, се проведе специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпространението. В действията участваха служители от Първо РУ, съвместно със сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено при русенската областна дирекция на МВР. В хода на акцията тогава служителите на МВР задържаха четири лица - мъж на възраст 35 г. и три жени – 20 г., 27 г., 24 г. При процесуално-следствените действия - извършени лични обиски, както и претърсване и изземване в обитавани от четиримата адреси, намиращи се в град Русе бяха открити и иззети: общо около 50 гр. суха тревна маса, реагирала при тестване с полеви наркотест на марихуана; около 160 гр. метамфетамин; 2 гр. хероин; 2 гр. пико; прибори за разфасоване и разтегляне на наркотиците; както и мобилни комуникатори. По случая бе заведено досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Работата по случая продължи под надзора на Окръжна прокуратура и при предприетите последващи полицейски и процесуално-следствени действия се извършиха още обиски и претърсвания. Така на 22 юли в избени помещения на адрес на ул. Тулча в Русе са открити и иззети още 43 грама хероин и електронна везна. Няколко дни по-късно, на 25 юли, надзиратели в РС ИН – Арести Русе установяват, че 69-годишна жена, майка на задържания 35-годишен мъж, е опитала да внесе хероин за сина си. Количеството от 0.5 грама хероин е било открито в маратонки, предназначени за него. За случая е подаден сигнал в ОДМВР – Русе. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на полицията, случаят е документиран и материалите са приобщени към досъдебното производство. Към момента 35-годишният русенец е задържан с мярка на съда „задържане под стража“, а на едната от жените /27 г./ и на майката /69 г./ е наложена мярка „парична гаранция“. Работата по случая продължава. Предстои да бъде изяснена съпричастността на 69-годишната жена към престъпната дейност на сина й.


29 юли 2020

МЪЖ И ТРИ ЖЕНИ СА ЗАДЪРЖАНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА ПРИ ПОРЕДНАТА СПЕЦОПЕРАЦИЯ ПО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО В РУСЕНСКО. ДЕЙСТВИЯТА СА РЕАЛИЗИРАНИ ВЧЕРА ПОД НАДЗОРА НА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - РУСЕ

Открити и изззети са количества от различни видове наркотици и пособия за претегляне и разфасоването им ​ ​

  

Вчера на територията на град Русе, съгласувано и под надзора на Окръжна прокуратура-Русе, се проведе специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпространението. В действията са участвали служители от Първо РУ, съвместно със сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено при русенската областна дирекция на МВР.
В хода на акцията служителите на МВР са задържали четири лица - мъж на възраст 35 г. и три жени – 20 г., 27 г., 24 г.
При процесуално-следствените действия са извършени лични обиски, както и претърсване и изземване в обитавани от четиримата адреси, намиращи се в град Русе. В резултат са открити и иззети: общо около 50 гр. суха тревна маса, реагирала при тестване с полеви наркотест на марихуана; около 160 гр. метамфетамин; 2 гр. хероин; 2 гр. пико; прибори за разфасоване и разтегляне на наркотиците; както и мобилни комуникатори.
По случая се води досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.
Работата продължава, под надзора на прокуратурата.

 

 

 

17 юли 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО