МВР

ОД Русе

 

22 окт 2020

РУСЕНЦИ ОТНОВО С ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА КУПА ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА И КАРАТЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР

 

В изпълнение на годишния календар на Спортна асоциация – МВР за 2020 година, утвърден от министъра вътрешните работи, от 19 до 21 октомври 2020 г. се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате в град Банско.
Проявата бе организирана от „Спортна асоциация – МВР“. В рамките на спортното събитие се състояха състезания по:
Полицейска лична защита – дисциплина „Полицейска практика”, съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2020 г.
Карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Право на участие имаха: По Полицейска лична защита – отбори класирали се от първо до единадесето място на проведения Национален преглед по Полицейска лична защита през 2020 година, а по Карате – служители класирали се до 3-то място във всяка категория на проведеното Републиканско първенство по карате за служители на МВР през 2020 година.
ОДМВР – Русе взе участие с два отбора: „ОДМВР – Русе 1“ в състав Светослав Бодуров и Сашо Петров, които заеха първо място в „Полицейска лична защита“ (ПЛЗ) и „ОДМВР – Русе 2“ в състав Станислав Георгиев и Теодор Иванов, които се класираха на трета позиция в състезанията по ПЛЗ.
В „Карате – кумите“ в категорията до 75 кг, Станислав Георгиев грабна шампионското първо място, а Сашо Петров втората позиция след него. В категория до 84 кг Светослав Бодуров извоюва първото място. А в отборните състезания по карате за мъже, отборът на ОДМВР – Русе е заел втора позиция, след отбора на Академията на МВР и преди отборите на Пловдив и Бургас. 

 

 

*** Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път. 

СТАНАХА ЯСНИ ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ 51-ВО РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО СПОРТНО, ПРИЛОЖНО ОРИЕНТИРАНЕ И 12-ТО РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КРОС ЗА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР. РУСЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЗАВОЮВАХА РЕДИЦА ПРИЗОВИ МЕСТА

 

От 22-ри до 25-ти септември в Св. св. Свети Константин и Елена се проведоха 51-вото Републиканско първенство по спортно и приложно ориентиране за служители на МВР и 12-то Републиканско първенство по крос за служители на МВР.

Спортното събитие се организира и реализира в изпълнение на утвърдения календар за 2020 г. на „Спортна асоциация – МВР“. В него са взели участие служители на вътрешното ведомство от всички подразделения в цялата страна, пенсионирани и бивши служители, както и участници от клубове, членове на Спортна асоциация – МВР.

Отборът на ОДМВР – Русе, ръководен от д-р Венцислав Цветков, бе сформиран от служители на ОДМВР Русе, РДПБЗН - Русе, ЗЖУ – Горна Оряховица, Първо и Второ районни управления и състезатели при КСТ „Спартак“ - Русе: Лидия Иванова, Росица Александрова, Мария Събева, Невена Йорданова, Венцислав Цветков, Николай Халачев, Анатоли Николов, Бисер Цирков, Йордан Генджов, Валери Петков, Красимир Кирилов, Валери Петков, Радослав Пенев, Владимир Генев, Кирил Събев.
Стартът на класическата дистанция е бил даден сутринта на 23-ти септември в местността „Аладжа манастир“ по карта „Катакомбите“. В тази дисциплина русенската състезателка Мария Събева се е преборила за бронзовия медал при жените, а Йордан Генджов, след ожесточена надпревара (само на 3 мин., след финиширалия първи) е грабнал бронза при мъжете.
На 24-ти се е състоял „Крос“, както и „Приложно ориентиране“. В дисциплината „приложно ориентиране“, което се провело на нов терен, както и на самата пясъчна плажна ивица, което допълнително е затруднило състезателите, в категорията за мъже до 45 г., където надпреварата е била изключително оспорвана сред лидерите – отборите на ГДПБЗН, ГД Миграция и изключително младият състав на отбора на АМВР. Но въпреки това опитът и добрата подготовка на русенеца Николай Халачев са му помогнали  да грабне бронзовия медал.
1 мин. и 17 сек. не са достигнали на утвърдилата се в качването на почетната стълбица при жените над 45 г. – Мария Събева да извоюва приза и тя се е класирала на втора позиция спечелвайки среброто. Също така само 2 минути не са достигнали и Йордан Генджов, при мъжете над 45 г. и той също се е качил на второто място в стълбицата, като е спечелил среброто.
В дисциплината „КРОС“, Мария Събева и Росица Александрова, са заели 4-то и 5-то място в категорията жени над 45 г., а при мъжете в категория над 45 г. - Йордан Генджов се е класирал на 4-тото място, само на няколко секунди от предходния в групата.
На 25-ти са се провели щафетите на карта „Св. св. Константин и Елена“.
ОДМВР – Русе е участвала с няколко щафети, като тази в състав Лидия Иванова, Анатоли Николов и Николай Халачев са завоювали заслужено второто място.

При участието си отборът на ОДМВР Русе в 51-во Републиканско първенство по спортно, приложно ориентиране и крос, завоюва:

  • ІІ място - Отборно приложно ориентиране и класическа дистанция.
  • ІІ място - Дисциплина щафета.
  • Няколко сребърни, бронзови медали и грамоти.

За да се случи това изключително добро представяне за поредна година, своя принос имат абсолютно всички състезатели на Отбора на ОДМВР - Русе.

 

12 окт 2020

ПРИ ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ ВЕТОВО И БЯЛА, НАСОЧЕНИ СРЕЩИ НЕЗАКОННИ ДЕЙНОСТИ С ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ, СА ИЗЗЕТИ 20 КУБИКА ДЪРВЕСИНА, КАКТО И СРЕДСТВА ЗА ПРЕВОЗВАНЕТО

 

В хода на продължаващата активна дейност на служителите на ОДМВР – Русе по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност са проведени две специализирани операции на територията на районните управления Ветово и Бяла, насочени срещи незаконни дейности с дървен материал.

При  действията в град Ветово са били установени няколко случая на превоз на дървен материал от държавния горски фонд, предимно дървесина за огрев от вида ясен. При извършваните проверки е установено, че лицата са извършвали тази дейност без необходимите редовни писмени позволителни за сеч и без превозни билети. Пространствената дървесина била превозвана в каруци и МПС. В рамките на действията в района на гр. Ветово, служителите на реда са установили 3 лица на възраст 25 – 46 г., превозващи дърва. Полицаите са иззели 3 каруци и един бус, както и над 5 кубика материал. Щетите от незаконната дейност са в процес на уточняване. Случаите са документирани по описа на РУ – Ветово, образувани са проверки с оглед престъпление по чл. 235, ал.1 от НК.

Вчера в хода на проведена подобна полицейска операция по линия „битова престъпност“ , служители на РУ – Бяла, съвместно с представители на РДГ – Русе, също са установили няколко случая на незаконно придобиване и съхранение на дървен материал. При проверките, в имот на адрес в село Долна Студена, собственост на жена, екипите са установили три кубика дърва за огрев немаркирани с контролна горска марка. В друг имот в селото, обитаван от 41-годишен мъж, са открити два кубика, също немаркирани с контролна марка. На трети адрес, където живее 34-годишна жена, са се натъкнали на 8 кубика незаконна дървесина за огрев, а в четвърти имот, стопанисван от 30-годишна, са открити  други 2 кубика немаркирани с контролна горска марка.
Констатираното от служителите е документирано, по случаите са започнати преписки по описа на РУ – Бяла, във връзка с изясняване на престъпление по чл. 235 от НК.

 

 

 

 

//Снимките са от операцията на територията на гр. Ветово.

09 окт 2020

СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ ПРИ ОДМВР – РУСЕ С ЕЛЕКТРОННА ПОЩЕНСКА КУТИЯ ​

Имейлът е [email protected]

 

 

Вече функционира електронна пощенска кутия на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Русе, която ще служи за осъществяване на кореспонденция с различни институции, държавни и местни организации, други юридически лица и граждани.

Имейлът е [email protected].

 

На електронната поща могат да се изпращат  също сигнали за нарушения на ЗДВП в писмен вид, както и под формата на снимков материал, запитвания, предложения и т.н., които ежедневно ще бъдат обработвани и разпределяни за работа и вземане на отношение по компетентност. 

 

 

06 окт 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО