МВР

ОД Русе

 

График на мобилните екипи от ОДМВР-Русе за месец август 2018 година ​ ​

 

През месец август 2018 година мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:

 

населено място

дата

час

с. Червен

07.08.2018 г.

10:00-12:00 ч.

с. Кацелово

07.08.2018 г.

13:00-15:00ч.

с. Пиперково

16.08.2018 г.

10:00-12:00 ч.

с. Босилковци

16.08.2018 г.

13:00-15:00 ч.

с. Смирненски

21.08.2018 г.

10:00-12:00 ч.

гр. Глоджево

21.08.2018 г

13:00-15:00 ч.

с. Писанец

30.08.2018г.

10:00-12:00 ч.

с. Сваленик

30.08.2018 г.

13:00-15:00 ч.



 


 

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

 

 

01 авг 2018

10-годишно момиченце намери портмоне с пари и документи и заедно със своите баба и дядо го предадоха в ОДМВР – Русе

Полицаи издириха собственика и му върнаха изгубената вещ

 

 


По време на разходка в града, вчера вечерта по ул. Борисова в Русе, 10-годишната Андреа открила мъжки портфейл паднал на земята. Тя била заедно с баба си и дядо си, Боянка и Петър Петрови. След като им показала откритото от нея, тримата взели намерената вещ и без никакви колебания решили да я занесат в сградата на Областната дирекция на МВР в Русе, още същата вечер. Предали я на дежурния полицейски служител на пропуска, като дори и не били видели какво има в портфейла. Заедно с униформения преброили сумата от 487 лева, с лична карта, шофьорска книжка и контролен талон. Служители от охранителна полиция издириха собственика на изгубеното портмоне и той вече получи парите и документите си.

Днес щастливият собственик Йордан Енев се срещна с момичето и нейното семейство, за да им благодари лично.

По време на срещата, състояла се в ОДМВР - Русе, заместник-директорът комисар Илиян Енчев,  изрази признателност от името на служителите на русенската дирекция, за достойната постъпка на 10-годишната Андреа, Боянка Петрова и Петър Петров. Комисар Енчев заяви, че тя е чудесен пример за семейно възпитание и достойно гражданско поведение, както за връстниците на Андреа, така и за всички възрастни.

В знак на благодарност на семейството бяха връчени грамоти от ОДМВР – Русе за извършена доблестна постъпка.

 



31 юли 2018

БЕЛЕНСКИ ПОЛИЦАИ ЗАДЪРЖАХА ВОДАЧ, ПРЕДЛОЖИЛ ИМ ПОДКУП

Образувано е бързо производство по случая


 

55-годишен мъж е задържан, след като предложил подкуп на служители на РУ-Бяла, за да не му пишат акт за нарушение на ЗДВП. На 17 юли  при осъществяване на обход по главен път I-5 /гр. Русе - гр. Велико Търново/, в района на км 51+800, екип на РУ – Бяла е забелязал, че в самото кръгово кръстовище,  между изхода за гр. Бяла и този в посока гр. Русе е спряла товарна композиция. Униформените са установили, че ТИР-ът е с турска регистрация /влекач "Mercedes" с прикачено полуремарке "Krone"/ и е с вдигната кабина, без пуснати аварийни светлини, и без поставен предупредителен светлоотразителен триъгълник, а водачът /55-годишен турски гражданин/ извършвал ремонтни дейности.
Полицаите поискали документите на шофьора и документите на управляваната от него товарна композиция, след което са го поканили до служебния автомобил, за да му съставят акт за извършеното от него нарушение на ЗДВП. Той се приближил до униформената кола, където единият от полицаите вече бил седнал на предната седалка за съставяне на акта с документите на водача. Тогава 55-годишният мъж хвърлил през отворената предна дясна врата на служебния автомобил една банкнота с номинал от 50 евро и си издърпал документите. За случилото се е сигнализирано в РУ – Бяла. На място е изпратена дежурна оперативна група, извършен е оглед и е документиран случая. Образувано е бързо производство срещу 55-годишния мъж. Той е задържан от полицаите и с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.  

 

 

 

19 юли 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО