МВР

ОД Русе

 

07 ноември 2019

46 СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР – РУСЕ БЯХА НАГРАДЕНИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА АРХАНГЕЛОВДЕН, ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ ​Българската национална полиция чества своя професионален и патронен празник на 8 ноември – Деня на Свети Архангел Михаил, светецът, който символизира властта, реда и законността, царуването на истината, правдата и любовта. Тази година се навършват 140 години от създаването на първите полицейски структури в страната.

Днес по традиция в навечерието на патронния празник на полицаите се състоя тържествено честване в сградата на ОДМВР – Русе.

На събитието присъстваха Валентин Колев, заместник-областен управител на Русе,  от Община – Русе Спасимир Димитров, директор на дирекция "Управление при кризи", ръководителите на Окръжна и Районна прокуратури  - Георги Георгиев и Яна Илиева, ръководители на други държавни и местни институции и организации, ръководители и служители от всички подразделения на МВР в областта.

Директорът на ОДМВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов отправи приветствие към всички служители по време на проведеното днес тържествено събрание.
„Да бъдеш част от министерството на вътрешните работи, не е просто професионално решение. Да бъдеш част от МВР е мисия, която искрено осъзнаваш, като живееш с убеждението, че служиш на реда и закона, че с действията си полицейските служители често са във фокуса на общественото внимание, че осъзнато се лишаваш с част от личното си пространство“. Това заяви директорът на ОДМВР и призова колегите си да продължават уверено по пътя на безкомпромисното противодействие срещу престъпността, в битката за ред и законност и да направят така, че полицията да бъде още по-ефективна и полезна за обществото. Той им пожела здраве и увереност, все повече успехи в служебен и личен план, а на техните близки търпение, за да ги подкрепят в нелеката, но отговорна професия. 

Полицаите бяха поздравени и лично от заместник областният управител Валентин Колев, поздравителни адреси бяха връчени от останалите официални гости, както и от други институции и организации в областта. 

По време на тържественото събитие бяха обявени имената на наградените служители от дирекцията. 

Със заповед на директора на ОДМВ- Русе, за проявена бдителност, инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на поставените им задачи, както и във връзка с предстоящия утре професионален празник на българската полиция, са отличени общо 46 служители от различни подразделения.

С „Обявяване на благодарност“ – един служител от отдел „Разследване“ при ОДМВР – Русе.  С „Писмена похвала”: служители от сектор „Базова научно техническа лаборатория“; от Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Русе; от отдел „Разследване“, от Първо РУ; от РУ – Ветово и РУ – Две могили.

Честванията днес завършиха с официална церемония пред сградата на ОДМВР – Русе, по време на която се поднесоха венци и цветя пред монумента „ПРИЗНАТЕЛНОСТ И СЛАВА“. 

 

Изображения

 07 ноември 2019 | 13:25