МВР

ОД Русе

 

30 декември 2021

Тежък пътен инцидент тази сутрин на пътя Русе – Бяла. Двама са загинали, а един е тежко ранен

/с допълнителна информация/

 

 

Тежък пътен инцидент възникна тази сутрин по пътя Русе – Бяла. Произшествието е станало малко преди 6 часа, в района преди с. Волово. Автомобил „Хюндай“, движещ се в посока Бяла се е ударил в ТИР, пътуващ в обратна посока. Изпратеният на място екип на ЦСМП е констатирал, че на място са загинали двама, а друга жена е откарана с линейка към русенската болница. На местопроизшествието работят екипи на полицията. Извършва се оглед и предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.
Движението по главния път не е преустановено, затруднено е в района на произшествието и се регулира от екипите на РУ – Бяла.  

По-късно сутринта на Гара Бяла, в района на жп прелеза за Ценово е катастрофирал бус, който е останал на жп линията, но е създадена организация да бъде изтеглен и движението e освободено.

В 07:15 часа е получен сигнал и за още един пътен инцидент в района на РУ – Бяла. Той е бил за товарен автомобил, който се е завъртя напреки на пътя в района на с. Полско Косово и е затворил движението. Там също са изпратени екипи.  Допълннение:

На 30 декември около 05:50 ч. на път І-5, Русе-Бяла (на км 41+920 в посока гр. Бяла, в условията на облачно време, обилен снеговалеж, тъмна част на денонощието и пътна настилка покрита с киша, пътен участък при десен завой) движещ се в посока към гр. Бяла лек автомобил „Хюндай“ с румънска регистрация, управляван от 51-годишен мъж, по неизяснени към момента причини се е завъртял, навлязъл е в насрещната лента за движение и се е ударил странично в товарен автомобил „Волво“ с великотърновска регистрация, с водач на 47 г. Вследствие на удара лекият автомобил напуска платното за движение вляво, като пада в земеделска нива. При инцидента са загинали водачът на хюндая и пътничка на 25 г. от същото превозно средство. Друга жена на 49 г., пътувала в румънския автомобил, е пострадала и е откарана с линейка в русенската болница „Канев“, където е настанена за лечение с фрактури и други травми.
Мястото, на което е настъпило  произшествието, се характеризира като участък с концентрация на ПТП.
Причините за настъпване на ПТП са в процес на изясняване, на местопроизшествеито е извършен оглед и тече разследване
.
Изображения

 30 декември 2021 | 15:59