МВР

ОД Русе

 

03 февруари 2020

ПОЛИЦИЯТА ЗАДЪРЖА ТРИМА ЗА ОТВЛИЧАНЕ И ПОБОЙ НА МЪЖ ОТ РУСЕ

Действията на служителите от ОДМВР-Русе са проведени при операция под надзора на Окръжната прокуратура в Русе

 

 

Полицейска операция за задържане на лица, извършили тежко криминално престъпление, бе проведена на 1 и 2 февруари от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР-Русе. Действията са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе, след получен сигнал за извършено отвличане и нанасяне на телесна повреда.

В рамките на операцията е установено, че на 31.01.2020 г. трима мъже, чрез използване на физическа сила и заплахи противозаконно са лишили от свобода мъж на 35 г. от град Русе, като са го извели от местоработата му, качили са го в лек автомобил и са принудили приятел на потърпевшия, да ги закара към посочено от извършителите място. Там 35-годишният е бил изведен от колата и му е нанесен побой, при който е получил фрактури на лицето. След това, извършителите се оттеглили, оставяйки мъжът в безпомощно състояние. Впоследствие той е бил отведен и настанен за лечение в болница.

При проведените по случая незабавни мероприятия криминалистите са установили трите лица, извършители на престъплението /25-годишни мъже/ – единият е без криминалистически регистрации, а другите двама осъждани за хулиганство и държане на наркотични вещества. Един от извършителите е установен и задържан на домашния си адрес, а другите двама при опит да преминат държавната граница през ГКПП "Дунав мост".

Днес тримата са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура град Русе.

        

Изображения

 03 февруари 2020 | 16:44