МВР

ОД Русе

 

28 ноември 2018

ОБИСКИ И АРЕСТ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – РУСЕ

Задържан е 28-годишен мъж за разпространение

 

 

Специализирана полицейска операция срещу разпространението на високорискови наркотични вещества се проведе на територията на ОДМВР – Русе в понеделник. Това съобщи днес пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР - Русе комисар Илиян Енчев.
В акцията са участвали служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР - Русе, съвместно със Специализираното тактическо звено на дирекцията. В хода на операцията, в рамките на съгласуваните с Окръжна прокуратура – Русе  действия, са били установени трима мъже (на възраст 23 – 27 г.) в лек автомобил «Рекстън», пренасяли наркотик – марихуана, закупен от 27-годишна жена от Русе, която е била също установена. В рамките на спецакцията полицаите са задържали 28-годишен мъж, живеещ заедно с русенката. В него е намерен пистолет «Макаров» със заличен сериен номер, боеприпаси за оръжието и бокс. Извършено е претърсване в жилище в Русе, което двамата са обитавали, както и в ползвани от мъжа гараж и избено помещение. Намерени и иззети са общо 150 патрона, заглушител, близо 200 грама амфетамин, около 70 грама марихуана, електронни везни, мобилни телефони и пакетче с бяло прахообразно вещество, а на една от терасите в дома криминалистите са се натъкнали и на специално пригодено място за отглеждане на марихуана, откъдето са иззети 19 растения, препарат за отглеждане на растения, филтри, кварцова лампа и вентилатор.
По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжна прокуратура - Русе за престъпление по чл. 354а, ал.1 и чл. 339 от НК. 28-годишният мъж е задържан първоначално за 24 часа, след което му е повдигнато обвинение и с постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа.
Работата по разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Изображения

 28 ноември 2018 | 13:34