МВР

ОД Русе

 

23 април 2021

НЯМА ПОСТРАДАЛИ ПРИ ИНЦИДЕНТА С ДЕРАЙЛИРАЛА ВЛАКОВА КОМПОЗИЦИЯ В РУСЕНСКО. НЯМА ОПАСНОСТ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В РАЙОНА, НЯМА И РИСК ЗА ЕКОЛОГИЧНА ИЛИ ДРУГ ВИД КАТАСТРОФА

Преустановено е движението на влакове по направлението Русе - Каспичан

 

 

 

Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал железопътен инцидент с дерайлирала товарна влакова композиция, превозвала гориво /бензин/, в междугарието Ветово-Сеново в Русенска област, като два от вагоните са се обърнали.  Веднага към местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната. Служителите на РДПБЗН – Русе, съвместно с аварийни екипи от НКЖИ, са обезопасили композицията и района, като е спряно изтичането на гориво от две цистерни.  Районът е отцепен и местопроизшествието е запазено от служители на полицията и пожарната.

Няма пострадали хора, но е засегнат близо 2 км железен път и е преустановено движението на влакове по направлението Русе – Каспичан.

На мястото на инцидента действията на екипите на МВР са ръководили директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов и директорът на РДПБЗН – Русе комисар Валентин Красналиев.

Случаят ще се разследва от прокуратурата, която ще трябва да изясни причините за произшествието и виновните.

В изявление пред медиите от мястото на инцидента, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че в прокуратурата има утвърден план за работа при крупни аварии и катастрофи, като на местопроизшествието са следователи от Окръжната прокуратура в Русе, освен това за случая е уведомен главния прокурор и заместник-главния прокурор, като с тяхно съдействие се очаква в работата на разследващите да се включат най-добрите специалисти, имащи опит в подобни случаи.

Прокурор Георгиев успокои, че няма опасност за населените места в района, няма и риск за екологична или друг вид катастрофа.

Изображения
Видеоматериали

 23 април 2021 | 16:26