МВР

ОД Русе

 

21 ноември 2021

Изборният ден на 21 ноември 2021 година започна в спокойна обстановка

В ОДМВР – Русе работи Оперативен щаб. Звената “БДС” работят извънредно и днес в деня на балотажа

 

Към 8 часа в Русенско всички избирателни секции са отворени и предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Охраната от служителите на МВР ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от СИК.

Сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, могат да се подават на тел. 112, на денонощната линия 02/90 112 98, e-mail: [email protected], както и на място в областната дирекция и районните управления

В ОДМВР – Русе работи Оперативен щаб, който е в постоянна комуникация с институциите, ангажирани с изборния процес. В ход е прилагането на планираните мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

В днешния ден служителите на секторите „Български документи за самоличност“ в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР ще работят от 8.30 до 19 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. (как – вижте тук)

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14.11.2021 г. са невалидни. Днес се издават нови.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 21 НОЕМВРИ 2021 Г.

 

 

 

Изображения

 21 ноември 2021 | 08:42