МВР

ОД Русе

 

13 май 2020

ЗАДЪРЖАХА ТРИМА ЗА ХУЛИГАНСКИ ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО ОРГАНИТЕ НА РЕДА, ИЗЛЪЧВАНИ НА ЖИВО ВЪВ ФЕЙСБУК

 

На 29 април тази година в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал за възникнал инцидент в района на пътния възел между бул. България и ул. Изгрев в Русе, където лек автомобил е претърпял ПТП. На местопроизшествието е изпратен екип на сектор „Пътна полиция“. На адреса униформените служители са установили водача автомобила и негов брат. Полицаите са предприели необходимите действия за документиране на произшествието. При обработване на документите, около 30 лица, роднини и близки на водача на катастрофиролото МПС, са се събрали на място и са започнали да извършват непристойни действия, изразяващи се отправянето на груби и нецензурни реплики, обиди по адрес на полицаите, заплахи, възпрепятстване изпълнението на служебните им задължения, провокации и викове, като същевременно всичко това е излъчвано на живо в социалната мрежа Facebook, в профила на едно от лицата. На място са изпратени още два полицейски екипа - екип от „Пътна полиция“ и един от Второ РУ.  

Във връзка със случая, по повод извършените непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и служителите на МВР, е образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК и е започнала работа по изясняването  и документираното му.

При предприетите по-нататъшните действия от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР Русе, под непосредственото ръководство на прокурор от Районна прокуратура - Русе, три от лицата, които са отправяли обиди и закани към служителите на МВР са установени на обитавания от тях адрес и задържани. Това са трима мъже на 19, 20 и 23 г. В хода на работата по разследването са намерени наркотични вещества в тях, иззети са мобилните телефони, с които са заснемани престъпните действия на лицата.

Мъжете са задържани в ОДМВР Русе, предстои повдигане на обвинения и още работа по документирането на престъпната дейност на лицата. Изображения

 13 май 2020 | 12:07