МВР

ОД Русе

 

21 декември 2019

ДЯДО КОЛЕДА ЗАРАДВА ДЕЦАТА НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ МВР В РУСЕ

 

 

От рано тази сутрин детски смях и глъчка изпълниха голямата зала в сградата на Областната дирекция на МВР  в Русе. С блеснали от радост очички, нетърпеливи да видят коледната програма и изненадите, подготвени от организаторите, децата и техните родители зачакаха със затаен дъх идването на Дядо Коледа.

Първа на сцената се появи Снежанка, която обясни, че днес в сградата на ОДМВР – Русе Дядо Коледа е обещал да се срещне с много послушни деца, чийто родители са хората, които цяла година са му помагали в добрите дела и те самите са били най-послушните деца. 

Последва весела празнична програма с участието на ученици от  Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“-Русе с ръководител Невена Ненова и „Freedom Dance Studio“, която предизвика много смях и аплодисменти. След това група коледари, ученици от ОУ „Иван Вазов“ с ръководител Стефка Лазарова, изненадаха домакини и гости. Децата изпълниха коледарски песни и наричания за здраве, берекет и за успехи на полицаите и пожарникарите.

И най-накрая, дочул звънките детски гласчета, пристигна и дългоочакваният гост.  Добрият старец поспря да отдъхне за малко, изморен от разтоварването на шейната с подаръци за най-добрите деца.

В това време в ролята на негови помощници влязоха униформени пожарникари и полицаи, които раздадоха коледните дарове на всички, доволни и въодушевени деца…

 Коледното тържество за децата на служителите на МВР в Русе се реализира по идея на ръководството на Областна дирекция на МВР – Русе и по инициатива на Комисията за социален диалог, функционираща към дирекцията.

 

Днешното събитие стана факт благодарение на:

Синдикалната федерация на служителите на МВР;
Национален синдикат на гражданската администрация в МВР;
Национален полицейски синдикат;
Синдикален алианс „Сигурност“ в МВР;
Синдикат на служителите в МВР;
Спортен клуб по пожаро-приложен спорт „Михаил Чубуров" - Русе;
Клуб за спорт и туризъм „Спартак“ - Русе

 

 

Изображения

 21 декември 2019 | 14:52