МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 26 октомври 2020 година

26 окт 2020ОДМВР - РУСЕ

 

Служители на ОДМВР – Русе установиха няколко случая на съхранение на незаконна дървесина.

На 23 октомври около 13:00 часа в гр. Ветово, в имот, на ул. "Пирин", при извършена съвместна полицейска проверка от служители на РУ - Ветово и служители на ДЛС "Дунав" - Русе, е било установено, че 61-годишен стопанин, без редовно писмено позволително съхранява в имота си 2 кубични метра пространствана дървесина за огрев от вида - джанка и благун от общински горски фонд, собственост на ДЛС "Дунав", изчислена на стойност около 100 лева. По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 235, ал.2 от НК, по описа на РУ – Ветово.

Още три такива случая са били разкрити и от беленските полицаи на 23 октомври, в хода на провежданата операция по линия "битова престъпност". В имот в село Дряновец, обитаван от 52-годишна жена, служителите на реда са открили 2 кубика дърва за огрев от вида акация, немаркирани с контролна горска марка. На адрес в с. Долна студена, стопанисван от 83-годишна жена са установени 8 кубика дърва от вид акация и цер, за огрев, немаркирани с контролна горска марка, в друг имот в същото село, обитаван от 27-годишен, е имало около 1 кубик  акация и цер, за огрев, отново немаркирани с контролна горска марка. Установените случаи са документирани от полицията, като са започнати преписки с оглед престъпления по чл. 235, ал.2 от НК.

 

В РУ – Бяла е започнато досъдебно производство, във връзка с установен водач управлявал автомобил с номера на друга кола, като едната от поставените табели дори била изработена от хартия.  На 24 октомври около 22:50 ч. в гр.Бяла на ул. Ст. Стамболов, в близост до спирка, от полицейски екип е бил установен и спрян за проверка лек автомобил „Мицубиши Паджеро“, движещ се към гр. Попово. При последвалите действия е изяснено, че водачът е 42-годишен мъж от Варна, който заявил на униформените, че не си носи документите. На полицаите е направило впечатление, че задния регистрационен номер, поставен на автомобила е изработен от хартия, а другия стандартен. Освен това от направена справка се е установило още, че регистрационният номер е издаден за друг лек автомобил „Мицубиши Паджеро“, с друг цвят и номер на рама, а въпросният автомобил е закупен същия ден от Враца. Водачът си признал, че сам е монтирал номерата за да се движи по пътищата. Случаят е документиран от полицейския екип, материалите по него са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство в РУ - Бяла.

 

По горещи следи е установен мъж, извършил кражба на инструменти от бус в Русе. На 25 октомври, чрез телефон 112, в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал от мъж, че за времето от 06:00 до 12:30 часа, същия ден, от автомобила му  "Мерцедес Вито", който е бил паркиран в гр. Русе, на ул. "Алеко Константинов", е извършена кражба на множество инстументи – електрожен, саблен трион, шлайф, машина за рязане на плочки, циркуляр за дървои др. ри последвалите незабавни действия от страна на полицейските служители погорещи4 следи е установен и задържан извършителя на кражбата – мъж от Русе на 26 г. Случаят е документиран от разследващите и е започнато бързо производство за престъпление по чл. 194, ал.1 от НК, по описа на Първо РУ.

          

 

 

 

РДПБЗН – РУСЕ

 

Един битов инцидент е вдигнал накрак огнеборците в Русе през почивните дни. За времето от 09:28 до 10:00 часа на 24 октомври, екип от Първа РСПБЗН е работил по ликвидирането на възникнало факелно горене в туристическа газова бутилка.  Произшествието е станало на адрес  в гр. Русе, на ул. „Дондуков Корсаков“. При отиване там пожарникарите са заварили бутилката да гори факелно в тревна площ зад блок, като са разбрали, че след възникване на запалването тя е била изхвърлена там от стопанката през терасата на жилището й в блока. Жената не е пострадала  Горенето е ликвидирано от екипа с прахов пожарогасител. Предполага се, че до инцидента се е стигнало, заради техническа неизправност, неправилен монтаж.

 

 

 26 октомври 2020 | 12:21