МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 23 октомври 2020 година

23 окт 2020ОДМВР - РУСЕ

 

Служители на Първо РУ са започнали разследване по сигнал за кражба от вила. На 22 октомври в 02:11 часа, чрез ЕЕН 112 , в Първо РУ е постъпил сигнал от мъж, че е установил кражба от вилата, която обитава в местността „Люляците“. Според стопанина на имота това е станало за времето след 16:00 ч. на 20 октомври, като е разбита решетката на прозорец и са отнети ъглошлайф, електрожен, преносим компютър, куфар с множество инструменти, туристически газов котлон и газова горелка. От двора на имота пък липсвало авторемарке с една ос, марка "Истър". На място е изпратена дежурна оперативна група н полицията, извършен е оглед в имота и е започнало разследване по случая, кат е образувано досъдебно производство. Нанеените щети са в процес на уточняване.

 

Млад мъж е пострадал при строителни дейности, като е паднал от покрив на хале. За злополуката е сигнализирано вчера около 09:50 часа, като според подадения сигнал 27-годишният е извършвал строително-монтажни работи по хали, намиращо се на адрес в русенския кв. Средна кула. Работникът е паднал от покрива на халето и е сериозно пострадал, откаран е с екип на ЦСМП в болница „Канев“, където е приет с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство  по описа на Първо РУ.  Инцидентът се изяснява.

          

 


РДПБЗН - РУСЕ
                  


Вчера в 20:27 часа в РДПБЗН е постъпил сигнал за възникнало горене в цех на фирма в с. Ряхово. Към местопроизшествието са изпратени екипи от РСПБЗН – Сливо поле и Втора РСПБЗН–Русе. Пожарът е ликвидиран на площ от около 5 кв. м., като при пристигане на място екипът на РСПБЗН – Сливо поле е устанвил, че горенето е преустановено от работници от фирмата, посредством носими пожарогасители. При направения оглед не са открит тлеещи огнища. Предполага се, че причината е техническа неизправност – възникнало горене в горната част машина и последвало разпространение във вентилационна тръба. Пострадали при инцидента няма.

 

 

 23 октомври 2020 | 10:47