МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 22 октомври 2020 година

22 окт 2020ОДМВР - РУСЕ

 

 

Полицаи са задържали мъж, непосредствено след кражба на велосипед, срещу него е образувано бързо производство. В хода на провеждана операция по превенция и противодействие на битови престъпления от криминалисти при Първо РУ, в нощта на 21 октомври около 00:15 часа в гр. Русе на ул. Яне Сандански, полицаите са задържали лице, което малко преди това е извършило краба на велосипед от района на ул. Ниш в Русе. За заловеният е изяснено, че е русенец на 26 години, а за колелото, че е откраднал, след като е срязал с лист за ножовка проволката, с която е било заключено за стълб от лампа на ул. Ниш. Установен е и собственикът на велосипеда /марка "Спринт", модел "Мустанг" с 18 скорости/, като по негови данни стойността на велосипеда е около 200 лв, а на проволката около 25 лв. Случаят е документиран от разследващите, започнато е бързо производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т.3, пр.1 и т.4, пр.2 вр. чл. 194, ал.1 от НК, по описа на Първо РУ.

 

 

Пореден случай на незаконен добив и превоз на дървесина е установен от полицията във Ветово. На 21 октомври при извършена проверка от служител на РУ – Ветово е установен мъж на 43 години, който превозвал с конска каруца незаконно дървесина. Мъжът бил засечен на ул. Александър Стамболийски в гр. Ветово. В каруцата имало около един кубичен метър пространствена дървесина, добита от държавен горски фонд, като за нея въпросният нямал редовно писмено позволително за сеч, както и превозен билет. По случая е заведена преписка, с оглед изясняване на престъпление по чл. 235, ал.1 от НК, по описа на РУ – Ветово.

 

        

Служители на РУ – Бяла разследват кражба от трафопост. На 21 октомври около 22:20 часа в РУ – Бяла е постъпил сигнал от служител в охранителна фирма за проникване и кражба от трансформаторна подстанция в землището на гр. Борово. За изясняване на случая на място и изпратена дежурна оперативна група на полицията, която е извършила оглед, при което се е установило, че вратата на трафопоста е била отворена, като не е имало видими следи от взлом. Липсвали елементи от охранителната система. По случая е започнато разследване, образувано  досъдебно производство по описа н РУ – Бяла.

 РДПБЗН – РУСЕ

 

За изминалото денонощие не са регистрирани произшествия на територията на регионалнта дирекция.


 

 

 

 

 22 октомври 2020 | 10:40