МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 20 октомври 2020 година

20 окт 2020ОДМВР - РУСЕ


Бързо производство е образувано срещу водач на ТИР, опитал да подкупи полицаи на пътя.
На 19 октомври служители на РУ – Бяла, при осъществяване на дейности по пътен контрол на територията на гр. Бяла, на главния път I-5 /Русе –Велико Търново/, в района на километър 56+200, са извършили проверка на неправилно паркиран товарен автомобил с марка „Волво“ с прикачено полуремарке, при която като водач е установен турски гражданин на 57 г. В хода на проверката, униформените са разяснили на шофьора че паркирал неправилно, нарушавайки знака В-27 и са го поканили до служебния автомобил, за да представи документите си и да му съставят фиш. Докато служителите са започнали да попълват документите за глобата, 57-годишният се е приближил и през отворения прозорец на полицейската кола е хвърлил банкнота с номинал 20 евро.  За случая веднага е уведомен дежурния на РУ – Бяла и на място са изпратени екип служители от районното да документират станалото. Извършен е оглед, банкнотата е иззета, по случая  е образувано бързо производство за престъпление по чл.304а, пр.3 от НК.

                

 

Бързо производство за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие е образувано срещу русенец.  На 19 октоври във Второ РУ е постъпил сигнал от жена от Русе, която се е оплакала, че същия ден синът й /25 г./ не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, като е отишъл в жилището й. Сигналът е бил документиран от полицията, като е установено, че 25-годишният мъж е нарушил заповед за незабавна защита  на Русенския районен съд от 12.10.2020 г., като е влязъл в дома на жената. По случая е образувано бързо производство срещу 25-годишния русенец, с оглед на престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК, по описа на Второ РУ. За случая е уведомена и прокуратурата.

          

 

 

 

РДПБЗН – РУСЕ

За изминалото денонощие дежурните екипи са реагирали на 4 сигнала. За времето от 15:29 16:55 часа служители от РСПБЗН - Бяла с един автомобил са праени на сигнал за запалени сухи треви на адрес в с. Полско Косово. Пожарът е бил ликвидиран без пострадали и нанесени щети.  В 16:38 часа екип на Първа РСПБЗН - Русе с един автомобил е посетил адрес на ул. "Христо Г.Данов" № 2 в Русе, където е имало запалване в отпадъци в метален контейнер. Пожарът е загасен без материални загуби. Между 17:48 и 18:15 часа пожарникари от Първа РСПБЗН - Русе с един автомобил са загасили запалени отпадъци в метален контейнер и на адрес в русенския квартал „Чародейка“, до бл. 307, също без загуби. В 17:55 часа е постъпил сигнал за счупен термометър и разпилян живак в жилище в бл. „Шар планина“ в Русе. На адреса са изпратени екип спасители от ССОД към РДПБЗН – Русе, които са събрали веществото.

 

 

 

 

 20 октомври 2020 | 10:00