МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 19 октомври 2020 година

19 окт 2020ОДМВР - РУСЕ

 

Ветовски полицаи са установили поредния случай на превоз на незаконна дървесина. На 16 октомври около 13 часа на ул. Баба Тонка в гр. Ветово, при проверка от полицаи е констатирано, че 43-годишен местен жител, без превозен билет и контролна горска марка е извозвал с товарен автомобил "Форд Транзит" 3 кубични метра пространствена дървесина за огрев от държавен горски фонд,  от вида – акация. Стойността на дървесината е изчислена за около 165 лева. Случаят е документиран, води се преписка за престъпление по чл. 235, ал.1 от НК.     

          

Служители на Второ РУ изясняват случай за  притежание на наркотици. На 15 октомври около 14:30 ч., при извършване на обход от служители на групата за охрана на обществения ред в района на ул. Милкова ливада в Русе, униформените са установили 33-годишен русенец с наркотици. Пред органите на реда той заявил, че е употребил наркотично вещество - марихуана и носи в себе си още количество от наркотика. Мъжът е бил отведен в районното управление, където случаят е документиран. Наличното в него количество марихуана било увито в хартиено топче. При полеви наркотест сухата тревна маса от топчето е дала положителна реакция за марихуана. По описа на Второ РУ се води преписка, с оглед престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК.

 

Полицията разследва случай, при който жена е пострадала, след като е била наръгана с кухненски нож от сина си. За него е сигнализирано в петък, като случката се е разиграла в дома на 53-годишна жена в Русе, в ж.к. „Тракция“. Според заявеното пред полицаите, тя била нападната от сина си /22 г./ и прободена в областта на гърдите с кухненски нож. Пострадалата е настанена в русенската болница „Канев“. На място е извършен оглед и е започнало разследване, като е образувано досъдебно производство. 22-годишният е бил задържан от полицията. Работата по изясняването на случая продължава.

         

Водач е тежко ранен при инцидент с лек автомобил по пътя между селата Юделник и Николово в нощта срещу събота. Произшествието е възникнало около 02:00 часа, на около 900 м. преди разклона за с. Просена, където лек автомобил БМВ с русенска регистрация, управляван от млад мъж на 26 г. от с. Юделник, напуснал платното за движение вляво и се е преобърнал в отводнителен канал под мостово съоръжение. В резултат шофьорът е пострадал. Той е бил отведен и настанен за лечение в болница „Канев“, с диагноза - контузия на бял дроб и фрактури на ребра. Екип на пътна полиция е документирал инцидента, според полицаите причините за ПТП са: движение с несъобразена скорост и неправоспособност от страна на водача.

 

 

РДПБЗН – РУСЕ

Един сигнал е наложил намесата на екип от РДПБЗН през почивните дни. За времето от 16:44 до 17:30 часа вчера автомобил с екип от ССОД – Русе е бил пратен на сигнал за разлив на опасно вещество - счупен живачен термометър на адрес в Русе на ул. Ропотамо. Служителите са събрали и депонирали веществото.

 

 

 19 октомври 2020 | 12:20