МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 16 октомври 2020 година

16 окт 2020ОДМВР - РУСЕ

 

Служители на РУ – Две могили са установили двама младежи, нанесли побой на друг. В районното управление на 12 октомври е сигнализирала жителка на гр. Две могили, че предишната нощ около 23 часа в градския парк двама са нанесли побой на брат й, в резултат на което му е причинена средна телесна повреда – като е засегната дясната му ръка. Във връзка с постъпилия сигнал полицаите са започнали проверка и в резултат на проведените оперативно-издирвателни действия са събрали данни, че автори на извършеното деяние са двама 18-годишни младежи от гр. Де могили. По случая се води приписка по описа на РУ – Две могили, с оглед извършено престъпление по чл. 129 от НК.

          

Ветовски полицаи са установили неправоспособен водач, управлявал нерегистрирано МПС. Вчера вечерта около 19:00 часа на пътя гр. Сеново - с. Дряновец, на около 300 метра след табелата за край на гр. Сеново, екип на РУ-Ветово е установил и спрял за проверка мотоциклет марка "Piaggio", който се е движел без поставена регистрационна табела. Мотоциклетът управлявал 32-годишен мъж от Русе. В хода на извършените действия е изяснено, че въпросното МПС  не е регистрирано по надлежния ред на територията на България, а освен това мъжът е неправоспособен водач. Установеното от полицаите е документирано, като на водача са съставени актове по смисъла на чл.140, ал.1 от ЗДВП и чл.150 от ЗДВП. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.
Подобен случай са установили и полицаи в Русе. Вчера около 10:30  часа на ул. Йосиф Дайнелов, служители на групата за охрана на общественя ред при Първо РУ са спрели мотопед "Yamaha" и при последвалата проверка е изяснено, че водачът на МПС-то - мъж на 52 години от Русе, е неправоспособен. В хода на полицейските действия е станало още ясно, че и мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай. Образувано е досъдебно за престъпление по чл.343в ал.2 и чл.345, ал. 2 от НК.

Бързо производство е образувано срещу водач, който е установен от полицията да управлява МПС в нетрезво състояние в района на Две могили. На 13 октомври по третокласен път в землището на гр. Две могили, полицейски автопатрул е  спрял за проверка лек автомобил с марка „Фолксваген Голф“ с русенска регистрация и при извършената проверка като водач е установен 59-годишен мъж от Русе. При последвала проба за алкохол с техническо средство, уредът е отчел положителен резултат от 2.52 промила в издишания въздух. На водача е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване, като той е дал и кръвна проба. От изготвената химическа експертиза е констатирана концентрацията на алкохол в кръвта 2,85 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ - Две могили, за престъпление по чл. 243 б, ал. 1 от НК.    

 

В Първо РУ разследват взломна кражба от жилище в Русе. Вчера в районното управление е сигнализирал собственик на апартамент, намиращ се на адрес на ул. Цанко Церковски, който съобщил, че е установил проникване в жилището си, след като е счупен патрона на входната врата, като това е станало в период от около един час между 11:40 и 12:40 часа. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията, като собственикът е заявил, че от дома липсват златни накити и лаптоп. Стойността на щетите е в процес на изясняване. По случая е започнато разследване, като е  образувано досъдебно производство.

          

Във Второ РУ разследват сигнал за нанесени щети и посегателство върху два леки автомобила. Вчера във Второ РУ е постъпила жалба от русенка, че за времето от 20:00 ч. на 14 октомври до към 8 часа на следващата сутрин резервоарът на колата й с марка „Опел“ модел „Зафира“ е бил пробит, като по този начин е предизвикано изтичане на гориво – около 10 литра. Превозното средство се е намирало паркирано зад блок на ул. Доростол в Русе. Заявената щета е за около 50 лв. По случая се води преписка по описа на Второ РУ. В другия случай сигналът е бил, че за времето от  12:20 до 12:50 ч. на 15 октомври, от паркиран незаключен бус е била открадната чантичка, в която имало ключ за лек автомобил и портмоне със сумата от 420 лв, сумпс, лична карта,дебитна карта. Кражбата била извършена докато превозното средство е било паркирано на рампа за разтоварване до магазин на ул. Плиска в Русе. Нанесената щета е заявена за около 500 лв. по случая се води преписка за престъпление по чл. 194 от НК.

 

          

 РДПБЗН - Русе

 

Дежурните екип на РДПБЗН са реагирали на 2 сигнала за произшествия през изтеклото денонощие.

За времето от 13:14 до 13:35 часа екип от Втора РСПБЗН е посетил адрес на ул. Потсдам по сигнал за съдействие, заради изтичане на газ метан от уличен тръбопровод.  На място е установено, че при извършване на ремонтни дейности по пътното платно е било скъсано отклонение на тръбата, захранваща фирма. Екип на газоснабдителното дружество е прекъснал газоподаването от съответния кран.
Тази нощ в 00:48 часа е подаден сигнал за пожар, възникнал в апартамент в бл. „Крали Марко“ Русе. Към местопроизшествието са били изпратени служители от Втора РСПБЗН-Русе. Горене е възникнало в стая на апартамент. След ликвидиране на пожара е установено, че причината е късо съединение в сушилня. Служиеите с работили на адреса на 01:43 часа. Пострадали хора няма, има нанесени щети.

 

 

 16 октомври 2020 | 11:00