МВР

ОД Русе

 

Информационен бюлетин, 15 октомври 2020 година

15 окт 2020ОДМВР - РУСЕ

 

Започнати бързи полицейски производства

На 14 октомври около 13:48 ч. на бул. Липник, в платно за движение в посока ГКПП „Дунав мост“ /до бензиностанция "Бенита“, екип на пътна полиция е спрял криволичещ по платното за движение лек автомобил с марка „Опел“, модел „Вектра“. ? с рег. № р 7684 кн. При извършената проверка е установен кото водач мъж на 50 г. от Русе. Последвала проба за употреба на алкохол на шофьор е била измерена с техническо средство положителна проба от 2,14 на хиляда в издишания въздух. На мъже е издаден талон за изследване, задържан е и е съпроводен до болница „Канев“, където е отказал да даде кръвна проба. Случаят е документиран и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

 

Установен е поредният случай на незаконен превоз на дървесина. На 13 октомври около обед, при извършена съвместна проверка от полицаи от РУ-Сливо поле и служители на горската стража към общината, по общинския път с. Черешово - с. Малко Враново", е бил установен 34-годишен мъж от село Малко Враново, който транспортирал с конска каруца дърва за огрев – около един  куб.м. от вида - акация, като проверката показала, че той извършва това без превозен билет и контролна горска марка. Констатираното от провераващите е документирано и е образувано проверка с оглед изясняване на престъплене по чл.235, ал.2 от НК.

 

В хода на проверки от страна на беленската полиция, във връзка с незаконно съхранение, добив и превоз на дървен материал, са били установени два случая. Операцията е проведена съвместно от служители на РУ – Бяла и на РДГ – Русе. При проверка в частен имот в с. Долна Студена, обитаван от 72-годишен мъж, служителите са намерили 4 кубика дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка. В друг имот в същото село, стопанисван от 39-годишна жена, също са открити немаркирани дърва за огрев, като количеството е около един кубик. Двата случая са документирани в преписки по описа на РУ - Бяла и се изясняват престъпления  по чл.235 от НК.

 

 

РДПБЗН - РУСЕ

 

Един лъжлив сигнал за произшествие са имали вчера дежурните екипи на РДПБЗН. След сигнал в  12:11 часа противопожарен автомобил и служители от Втора РСПБЗН – Русе са били пратени на адрес на ул. Рига в Русе, заради информация за горящ автомобил. При пристигане на място екипът е установил, че няма горене. Оказало се е, че в колата имало бутилка с въглероден диоксид, на  която предпазния вентил е дефектирал и съдържанието е изпуснато в околната среда. Не са се наложили действия от страна на служителите.

 

                         

 

 

 

 

                                                                               

 

 

 15 октомври 2020 | 11:35