МВР

ОД Разград

 

19 ное 2021

На 21 ноември отбелязваме Световния ден в памет на жертвите от катастрофи

Със своя резолюция от 2005 г. Генералната асамблея на Организацията на Обединените нации отрежда всяка трета неделя от месец ноември е да бъде отбелязвана като “Ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия”. Тази година денят е 21 ноември. Мотото на организаторите е „Помним! Подкрепяме! Действаме!“

ОДМВР-Разград приканва гражданите да подкрепят Деня за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия при спазване на въведените мерки за ограничаване разпространението на COVID. Чрез дирекция „Вероизповедания" към

Министерски съвет и Националния съвет на религиозните общности в България отбелязването на Световния ден се организира в храмовете на официално представените в страната религии -служби в седмицата от 15 до 21 ноември, като за православното християнство службите ще са в неделя (21.11.2021 г.).

През 2020 год. на територията на ОДМВР – Разград са регистрирани общо 404 пътно-транспортни произшествия, от които 112 тежки с 14 загинали и 129 ранени граждани.

За първите десет месеца на 2021 год. са възникнали общо 372 ПТП, от които 89 тежки с 6 загинали и 107 ранени граждани

Повече информация за Световния ден и визията за 2021 г. може да се намери в интернет на адрес: https://www.mvr.ba/opp - за материали на български език, в рубриката „Полезна информация" - „Кампании"; и на адрес: https://worlddavofremembrancc.org/ - за материалите на официалната страница на Световния ден.

Обръщение на Министъра на вътрешните работи

За по-малко от 24 часа полицията в Разград задържа извършител на тежко криминално престъпление

 

Сигнал за пожар в частен дом в град Цар Калоян е получен около 20.10 часа на 16 ноември. При пристигане на място служители на МВР установяват 17-годишно момиче с изгаряния по тялото. По първоначални данни пострадалата е нападната от 25-годишен рецидивист от град Цар Калоян. Момичето е откарано в болница в Русе с опасност за живота. Незабавно са предприети действия по издирване на извършителя и автомобила БМВ, с който се придвижва. Лицето е криминално проявено и осъждано за изнасилване и грабежи. Последно е лежал в затвора през 2019 година.

Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени съвместни КПП-та с Жандармерията. По случая се води разследване за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.2 от НК.
Около 17 часа на 17 ноември рецидивистът е установен и задържан на един от контролно-пропускателните пунктове в района на село Стражец. Приведен е в ареста след удължаване на мярката му за задържане на 72 часа.


17 ное 2021

Шестима са хванати за седмица с алкохол зад волана

505 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 ноември 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 359 фиша и 53 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя са санкционирани двама пешеходци.

Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства –в един от случаите причината е неправоспособност на шофьора, а в три – употребата на алкохол от страна на водачите.

През изтеклата седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които 7 души са били ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.


16 ное 2021

Сектор "БДС" ще съдейства на гражданите без валидни документи да упражнят правото си на глас

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-РАЗГРАД ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ /балотаж/ на 21.11.2021г.

Служителите от сектора ще работят на :

   

 • 20.11.2021 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч.
 •  

   

 • 21.11.2021 г. от 08.30 ч. до 19.30 ч.
 •  

1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт ) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 19.11.2021г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоворение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

    
 1. Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Разград или съответното звено на сектор БДС при Районно Управление на МВР за дните от 16.11.2021г. до 20.11.2021 г. от 08.30ч. до 17.00ч. и на 14.11.2021г. от 08.30ч. до 19.00ч.
 2.  

   

 3. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за избор за ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
 4.  

   

 5. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
 6.  

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 21 НОЕМВРИ 2021 г.


16 ное 2021

Служители на "БОП" и РУ-Исперих разкриха депо за наркотици

Задържани са членовете на престъпната група

Организирана престъпна група за трафик на дрога е разбита при специализирана полицейска операция, проведена на 11 ноември от служители на Сектор „БОП”- Русе и РУ-Исперих. Около обяд на територията на ОДМВР-Велико Търново е спрян автомобил „Ауди” с шуменска регистрация, в който са открити 500 хил. хапчета „Екстази”. Водачът на автомобила, който е част от групата, е задържан. Същия ден в условията на неотложност са предприети действия по претърсване и изземване в три апартамента, наети в град Исперих от участниците в престъпната група. В едно от жилищата е установен 56-годишен турски гражданин, т. нар. „тартор” на групата и множество мобилни телефони. Във втория апартамент, обитаван от задържания в Търново мъж, са открити 2 броя таблетки „Екстази” с тегло 1,9 грама, идентични с намерените в автомобила. В третото жилище, обитавано от 60-годишен мъж с двойно гражданство, под матрака на спалнята са открити 13 сака, пълни с глави марихуана, опаковани за износ. Квартирите в град Исперих са ползвани като депо за наркотиците. Общото тегло на откритата дрога е 57, 475 кг суха тревиста маса. Установените на място двама мъже са задържани в РУ-Исперих. По случая се води досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК по описа на Районно управление - Исперих.

Предстои на тримата да бъдат повдигнати обвинения. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

 


12 ное 2021

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО