МВР

ОД Разград

 

ОДМВР – Разград предприема засилени мерки за предотвратяване на пътни инциденти и престъпления по време на баловете

 

Във връзка с необходимостта от осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението по време на абитуриентските балове в област Разград, служителите от ОДМВР – Разград са извършили съвместни проверки с представители на РДПБЗН, ОДБХ и РЗИ и други отговорни институции в увеселителните заведения, в които абитуриентите ще празнуват. Проведени са срещи с директорите на училищата, които изпращат зрелостници и чиито възпитаници предприемат организирани екскурзии. Завишен е контролът по пренасянето и употребата на обществени места на пиротехнически изделия. Засилено ще бъде полицейското присъствие по главните пътища и в районите на заведенията и местата, където абитуриентите ще се събират. При необходимост автомобилите, превозващи обитуриенти, ще бъдат съпровождани от полицейски автомобили, с цел недопускане на задръствания, пътни инциденти и други нарушения на Закона за движение по пътищата. Заради груби нарушения на правилата за безопасност на пътя вече са санкционирани трима водачи и трима пътници, возили се на прозорците на автомобилите по време на движение.

За да бъдат избегнати неприятни инциденти с празнуващи и техните близки Главна дирекция „Национална полиция” и отдел „Пътна полиция” Ви препоръчват:

Препоръки

21 май 2019

Близо 800 нарушения на пътя са засечени за седмица в Разградска област

767 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в периода от 13 до 19 май 2019 г. През посочения период eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 437 фиша и 94 акта. Девет от актовете са на неправоспособни водачи.

В хода на проверките са санкционирани един пешеходец и един мотоциклетист.

Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

7 моторни превозни средства са спрени от движение – две заради употреба на алкохол от страна на шофьора, останалите пет поради неправоспособност на водачите.

През периода пътните полицаи са извършили 51 проверки за употреба на дрога при шофиране.

През визирания едноседмичен период е настъпило едно пътно-транспортно произшествие с двама пострадали, сочи още справката на сектор „Пътна полиция“.

21 май 2019

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-РАЗГРАД ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на 26.05.2019г.

 

Служителите от сектора ще работят на 26.05.2019г. от 08.30ч. до 19.30ч. и на 24.05.2019г. и 25.05.2019г. от 08.30ч. до 17.30ч.

В седмицата преди 26.05.2019г., когато ще се проведат изборите за на ИЗБОРИТЕ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта/ зелен паспорт ), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В сектор „Българси документи за самоличност“ при ОДМВР-РАЗГРАД е създадена следната организация за работа:

1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването и или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта/зелен паспорт ) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23.05.2019г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоворение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   

 1. Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Разград или съответното Районно Управление на МВР за дните от 21.05.2019г. до 25.05.2019 г. от 08.30ч. до 17.00ч. и на 26.05.2019г. от 08.30ч. до 19.00ч.
 2.  

   

 3. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за избор на ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
 4.  

   

 5. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ,СДВР или ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
 6.  

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26.05.2019Г.

20 май 2019

Отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград стана областен първенец в състезанието „Млад огнеборец”

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Разград, РКППС-Разград и РУО-Разград са организатори на ХX-те областни състезания на младежките противопожарни отряди

 

Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожаро-приложен спорт и Регионалното управление по образование. В него се включиха 80 млади огнеборци. За откриването на надпреварата пристигнаха заместник областният управител Евгени Драганов и началникът на РУО Ангел Петков.

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих, два от община Разград и по един от общините Завет, Кубрат, Лозница и Цар Калоян. Освен бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Първо място спечели отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград с комплексен сбор точки 1012. Тимът, който ще представя Разградска област на републиканското състезание през септември, грабна и преходната купа на общински първенец. На второ място се класира отборът на ОУ “Васил Априлов” – Исперих, който събра 995 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от СУ “Христо Ботев” – Цар Калоян с 977 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти.

 

16 май 2019

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО