МВР

ОД Разград

 

22 май 2020

Над 1200 нарушения на скоростните режими са засечени при операция "Скорост"

От днес стартира нова специализирана акция за контрол на движението

1228 нарушения на скоростните режими са установени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“, която се проведе от 16.00 часа на 13 май до 16.00 часа на 20 май на територията на ОДМВР-Разград. Според изготвения анализ 993 от тях са констатирани в населените места. Т.нар. „тринога“ е заснела 900 водачи, шофиращи със скорост над разрешената в градове и села – 875 от тях през деня и 25 през нощта. Извън населените места общият брой установени нарушения за скорост са 235. В специализираната полицейска операция бяха използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, преминали метрологична проверка.

По време на полицейската операция са отнети 13 СУМПС заради неплатени глоби. Връчени са 141 електронни фиша на водачи и пътници в автомобили.

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе от 10.00 часа на 22 май до 21.00 часа на 25 май на територията на ОДМВР-Разград. През предстоящите почивни дни във връзка с 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост, се очаква увеличение на пътния поток по републиканската мрежа и в населените места. Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Контрол ще се извършва и във връзка със спазването на въведените противоепидемични мерки по отношение на завършващите ХІІ клас – да не се допускат пътни инциденти и нарушения на обществения ред както от страна на зрелостниците, така и от страна на придружаващите ги.

Рекорден брой пътни нарушения са засечени за седмица в Разградско

1147 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 11 до 17 май 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 295 фиша и 84 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол – и при двамата концентрацията е била под 1,2 промила. Регистрациите на три моторни превозни средства са прекратени – две от тях заради неправоспособност на водачите и една заради употреба на алкохол от страна на шофьора.

До 16.00 часа на 20 май на територията на ОДМВР-Разград продължава специализираната полицейска операция „Скорост“, която стартира на 13 май. Засилен е контролът за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, за правоспособност на водачите, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

19 май 2020

Осем са победителите в конкурса за плакат "Живот без дрога"

Церемонията по награждаване ще се състои в навечерието на 5 юли - празника на МВР

Осем плаката са отличени в тазгодишното издание на конкурса „Живот без дрога“. До изтичането на крайния срок – 13 март, в ОДМВР-Разград постъпиха общо 25 плаката, изработени от ученици в общините Разград, Исперих, Завет, Самуил и Цар Калоян. Компетентно жури с председател директорът на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров разгледа, оцени и класира участниците. Наградените плакати са в две категории – изработени на компютър и рисувани на ръка. Всички отговарят на критериите за тема, послание и формат. Победители при изготвените на компютър плакати са:

1 място – Пресиян Терзиев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград

2 място – Александра Иванова от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

3 място – Бейшан Яфес от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

Поощрителна награда печели Наталия Христова от ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград.

Отличените в по-многобройната категория – рисувани на ръка плакати, са:

1 място – Константин Коцев от НПТГ „Шандор Петьофи“-Разград

2 място – Серай Касим и Илайда Огнянова от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Самуил

3 място – Алтай Кязим от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих

И в тази категория журито присъди поощрителна награда. Тя е за Виктория Борисова от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих.

Всички плакати, участвали в конкурса „Живот без дрога“, ще бъдат подредени в изложба в Художествената галерия. Те ще могат да бъдат видени в навечерието на 5 юли – Празникът на МВР, от 29 юни до 3 юли. Предвидена е възможност за откупка, като събраните средства ще бъдат предоставени на децата на загинали служители от ОДМВР-Разград.

Най-добрите плакати ще бъдат отпечатани в тираж, достатъчен за разпространението им в учебните заведения от Разградска област.

14 май 2020

Полицейска операция "Скорост" стартира от 16 часа днес

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ ще се проведе от 16.00 часа на 13 май до 16.00 часа на 20 май на територията на ОДМВР-Разград. Според изготвения анализ нарушенията, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост за движение, са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт на пътя. На територията на ОДМВР-Разград през 2019 година заради несъобразена скорост са възникнали 38 тежки ПТП, при които са загинали 5-ма и са пострадали 57 души. От началото на 2020 година до 13 май са регистрирани 122 пътно-транспортни произшествия, от които 33 тежки с 2-ма загинали и 41 ранени. В тази връзка разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за спазване на разрешените скорости, подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, ще се проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В специализираната полицейска операция ще се използват всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, преминали метрологична проверка, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

 

13 май 2020

164 нарушения на пътя са засечени за две денонощия по време на специализирана операция

372 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 4 до 10 май 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 140 фиша и 65 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани за извършени нарушения са и трима мотоциклетисти.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол – и при двамата концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на пет моторни превозни средства са прекратени – три от тях заради неправоспособност на водачите, една заради употреба на алкохол и една за употреба на наркотични вещества от страна на шофьора.

През изтеклата седмица са отчетени два положителни теста за шофиране след употреба на дрога, сочи справката на сектор „Пътна полиция“.

824 превозни средства и 1150 лица са проверени на територията на ОДМВР-Разград в хода на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение, проведена от 8 до 11 май. 164 са общо установените нарушения. Съставени са 115 фиша и 49 акта. 19 от актовете са на водачи без поставени обезопасителни колани, 4 – за неправоспособност, 11 – за неспазване на пътни знаци и маркировка, 1 акт за неправилно изпреварване, един за шофиране след употреба на алкохол и един – за управление на МПС след употреба на наркотици. Връчените електронни фишове са 23.

 

12 май 2020

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО