МВР

ОД Разград

 

22 яну 2021

18 пешеходци са санкционирани по време на специализирана операция по безопасност на движението

130 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 15 януари до 20 януари 2021 година.

Най-голям брой нарушения – 147, са установени от униформените за неспазване на пътните знаци и маркировката. В хода на проверките са засечени шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била между 0,5 и 1,2 промила, а при двама – над 1,2 промила. За неизползване на обезопасителни колани, системи и каски са наложени 22 глоби. На един водач, отнел предимство на пешеходци, е съставен акт. В същото време за неспазване на правилата за движение са санкционирани 18 пешеходци. Четирима шофьори са хванати да управляват автомобили без задължителната застраховка «Гражданска отговорност».

По време на акцията са проверени 871 МПС /в това число 28 товарни автомобила/ и 1030 лица. Връчени са 118 електронни фиша.

За констатирани нарушения са съставени общо 332 фиша и 68 акта.


С над 100 км/ч в населено място - нарушението е констатирано през изминалата седмица

357 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 17 януари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 554 фиша и 54 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Засечени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при тримата концентрацията на алкохол е била над 1,2 промила. За констатирани нарушения са санкционирани трима пешеходци.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употреба на наркотични вещества и в един – употреба на алкохол от страна на водача.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали четирима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

На 17 януари в 13.40 часа в град Цар Калоян „триногата“ е заснела автомобил „Ауди А8“, който се движи със 101 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Това е и най-фрапиращото нарушение на скоростните режими, установено в периода от 11 до 17 януари 2021 година.


19 яну 2021

350 санкции за констатирани нарушения по пътищата са наложени при акция по безопасност на движението

124 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 19:00 часа на 8 януари до 19:00 часа на 13 януари 2021 година.

Най-голям брой наказателни документи – 120 фиша и 6 акта, униформените са съставили на водачи, които не спазват пътните знаци и маркировката. В хода на проверките са установени двама неправоспособни шофьори – един в Исперих и един в Кубрат. За неизползване на обезопасителни колани, системи и каски са наложени 5 глоби. На двама водачи, отнели предимство на пешеходци, са съставени актове. В същото време за неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци. Един шофьор си е позволил да премине на забраняващ сигнал на светофара, а двама са хванати да управляват автомобили без задължителната застраховка «Гражданска отговорност». По време на акцията са проверени 1074 МПС и 1297 лица. Връчени са 23 електронни фиша. 21 шофьори са проверени за употреба на алкохол – нарушения не са констатирани. Съставени са общо 294 фиша и 55 акта.

Продължава целенасочената контролна дейност на целия полицейски състав с правомощия по ЗДвП за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на обслужваната територия.

 


14 яну 2021

Двойно по-висока скорост от позволената е засечена с камера на Пътна полиция в населено място

638 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 януари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 613 фиша и 69 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Засечени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употреба на наркотични вещества.

На 6 януари в 13.40 часа в село Благоево „триногата“ е заснела автомобил, който се движи с 99 км/ч. Най-фрапиращото нарушение на скоростните режими е установено по коледните празници на път Е-70, сочи още статистиката на „Пътна полиция“. Водач на лек автомобил шофирал със 149 км/ч при ограничение 90.


12 яну 2021

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО