МВР

ОД Разград

 

За 17-та поредна година ОДМВР-Разград провежда Детска академия по безопасност

Основен организатор на инициативата е полицията. Партньори на ОДМВР-Разград са Български червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество

 

Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от първа смяна на "Еколято 2017". Демонстрация за всички присъстващи направиха водачите на полицейски кучета. Четириногият „полицай“ показа как се изпълняват команди и как се залавя въоръжен и опасен престъпник.

Експерти от НТЛ при ОДМВР-Разград разказаха на децата от първата смяна на "Еколято 2017" за своята работа. В захлас малчуганите слушаха как се извършват огледи на местопрестъпления, как се изземат следи от слюнка, кръв, мирис, за да се превърнат в доказателства за извършено криминално деяние. Участниците оставиха свои пръстови отпечатъци, а експертът им показа нагледно как "невидимото става видимо" и се снемат дактилоскопски следи.

Гости на първата за това лято академия бяха децата от клуб "Емпатия" - град Кубрат с ръководител Надие Карагьозова.

По време на академията участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип, не на последно място осмислят свободното си време през ваканцията. В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от РИОКОЗ пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. За едно лято през нея минават около 200 подрастващи, разпределени в групи на случаен принцип. Първата за тази година академия завършиха 60 деца. Втората академия ще се проведе на 21 юли, а третата смяна подрастващи ще преминат през нея на 4 август.

Инициативата се провежда вече 17 години. За всички присъстващи имаше подаръци от полицията - тефтерчета с ценни съвети и химикали, а за правилно отговорилите във викторината с въпроси - и раници.

Подаръците за децата станаха факт благодарение на спонсорите "Амилум България" и "Балканфарма-Разград".

14 юли 2017

Отборът на „Амилум България” грабна първо място в празничния турнир по стрелба, посветен на 5 юли

 

Шест отбора се включиха в турнира по стрелба. На закритото стрелбище в ТИЛ при ОДМВР-Разград сили премериха тимовете на „Амилум България”, „Биовет”, Областна администрация, Окръжен съд – Разград и „Дружба” АД. Според регламента прецизната стрелба бе с пистолет „Макаров”, като първите три изстрела бяха пробни, а следващите пет – зачетни.

С общ сбор от 82 точки първото място завоюва отборът на „Амилум България”. На второ място се класира тимът на „Биовет”, а на трето – Областна администрация – Разград. В индивидуалното класиране най-точен се оказа мерникът на Тошко Василев от „Биовет”, който постигна личен резултат от 44 точки. Второто място бе за Анатоли Караджов от „Амилум България" с 42 точки. На трето място се класира Красен Костов от „Амилум” с 40 точки. Наградите на победителите връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

Гостите имаха възможност да разгледат автомати и пистолети, които са на въоръжение в МВР, а също и един от новите автомобили „КИА", предназначени за работата на пътните полицаи.

29 юни 2017

Шест отбора се включиха в турнира по футбол, посветен на празника на МВР - 5 юли

 

С турнир по футбол на малки врати полицейските служители продължиха изявите по повод Професионалния празник на МВР – 5 юли. Домакин на проявата бе ПФК „Лудогорец” . Срещите се играха на спортния терен в „Гнездо на орли” на принципа две полувремена по 15 минути. В надпреварата се включиха шест отбора. Свои тимове изпратиха РУ – Разград, РУ-Лозница, РДПБЗН – Разград, РУ – Исперих, РУ-Кубрат и ОДМВР – Разград.

Отборите играха, разделени в две групи по три тима всеки срещу всеки. В „А” група с две победи и общо 9 вкарани гола първи се класира отборът на РДПБЗН – Разград. Последваха го служителите на Районно управление - Разград, които имаха една победа и една загуба. В „Б” група първенец след срещите се оказа отборът на дирекцията с две победи и седем вкарани гола. След него се класира тимът на РУ-Исперих с една победа и една загуба. На финала останаха четири отбора – за първо място се бориха отборите на Дирекцията и на РДПБЗН-Разград, а за трето – РУ-Исперих и РУ-Разград. В крайното класиране четвърти остана отборът на Исперих, трето място спечели отборът на Районно управление - Разград. След оспорвана надпревара между отборите на ОДМВР и РДПБЗН пожарникарите се наложиха с 6:4. Така шампионската купа грабна тимът на огнеборците, а второ място завоюва отборът на Дирекцията. За състезателите на първо, второ и трето място бяха подсигурени парични награди от Спортен клуб „Хан Аспарух”. Наградите връчи началникът на отдел „Криминална полиция” комисар Мирослав Маринов.

28 юни 2017

Огнеборци взеха призовите места в турнира по тенис на маса, посветен на 5 юли

С турнир по тенис на маса във физкултурния салон на ОУ „Никола Икономов“ – Разград стартираха днес инициативите, посветени на професионалния празник на МВР – 5 юли. В състезанието, организирано от началника на РУ-Разград, се включиха 15 служители на министерството – полицаи и пожарникари. Участниците бяха разделени в три групи, в които играха всеки срещу всеки до излъчване на победител / три от пет гейма/. Победителите в групите премериха сили на полуфинал и финал. След оспорвана надпревара първо място в турнира завоюва Андрей Черников, пожарникар от РСПБЗН-Кубрат. На второ място се класира Бисер Ботев от сектор „Пътна полиция”, а на трето – Йордан Йорданов от РСПБЗН-Кубрат. Победителите получиха грамотите си от началника на отдел „Криминална полиция” в ОДМВР-Разград комисар Мирослав Маринов.

26 юни 2017

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО