МВР

ОД Разград

 

14 септември 2021

Разградските огнеборци отбелязват днес професионалния си празник

От 13 до 19 септември се провежда традиционната седмица на пожарната безопасност

Победителите в областното ниво на международния конкурс „С очите си видях бедата” бяха наградени днес в базата на Аварийно-спасителния отряд. В 19-тото поред издание се включиха 120 рисунки, участвали в общинските етапи на конкурса от всички учебни заведения в Разградска област. По регламент конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи. 14 са отличените творби, чиито автори получиха призовете си навръх професионалния празник на пожарникарите. Наградите връчиха заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Мирослав Иванов и Николай Миланов от РУО-Разград.

Отличените рисунки от областния кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” – 2021 ще бъдат включени в националния кръг на конкурса, който ще се проведе през месец октомври в София.

През седмицата пожарникарите поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши сержант Стефан Димитров в кубратското село Каменово. С кратко слово за професионалното минало и с едноминутно мълчание служителите преклониха глави пред паметта на разградския огнеборец.

В дните от 13 до 19 септември са предвидени редица дейности, свързани с подобряване на превенцията от пожари и бедствия, обучение на подрастващите и населението за повишаване културата на безопасност, представяне и популяризиране на професията на пожарникаря.

 


Изображения

 14 септември 2021 | 11:37