МВР

ОД Разград

 

13 юли 2021

Пътна полиция ще следи за шумни автомобили

642 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 5 до 11 юли 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 588 фиша и 54 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение са санкционирани един пешеходец и трима мотоциклетисти.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол.

През изтеклата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е ранен, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 14 до 18 юли на територията на ОДМВР-Разград ще се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи ще бъдат неизправните шумозаглушителни устройства на превозните средства. В хода на засилените проверки ще се следи за техническата изправност на автомобилите, наличието на монтирани шумоусилващи устройства и други нарушения на ЗДвП.


Изображения

 13 юли 2021 | 09:59