МВР

ОД Разград

 

24 март 2020

ОДМВР-Разград благодари на община Разград за подкрепата в действията за ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона

Служителите на ОДМВР-Разград, ангажирани на контролно-пропускателните пунктове с дейността по ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона, получават от вчера топли ободряващи напитки, осигурени от община Разград. На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, работят дежурни екипи от 4-те Районни управления. На всяка от смените община Разград доставя в термоси топли напитки, заедно с чаши и пакетчета захар. На полицаите са предоставени дъждобрани и заградителни съоръжения /бариери/, за да могат по-качествено да изпълняват задачите, разпоредени от министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването при въведената извънредна ситуация. Напитките сe приготвят от ОП “Ученическо столово хранене и почивно дело“ и се раздават два пъти дневно. Това ще продължи докато работата на пунктовете е част от противоепидемичните мерки, които страната предприема срещу разпространението на коронавируса.

Днес Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев изпрати благодарствено писмо, адресирано до кмета на община Разград. „Вие и Вашият екип облекчавате работата на униформените по контролно-пропускателните пунктове и създавате условия за по-качествено изпълнение на задачите, свързани с ограничаване на заразната болест в региона. Благодарим Ви, че местната власт е истински партньор на полицията в реализирането на разпоредените мерки във връзка с извънредното положение в страната!”, се казва в писмото.

Жестът, направен от местната управа, бе оценен от служителите на реда като изключително навременен и показващ добрата координация и солидарност между институциите в община Разград.

Изображения

 24 март 2020 | 12:00