МВР

ОД Разград

 

28 април 2021

Безопасен Великден - полицейският състав на ОДМВР-Разград е мобилизиран с цел опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите

В ОДМВР-Разград е създадена организация за недопускане на нарушения на обществения ред през празничните и почивни дни. Засилено ще бъде полицейското присъствие в районите на християнските храмове и други обществени места, където е планирано провеждането на различни събития и публични празнични прояви. 

Предприети са превантивни мерки за ограничаване извършването на престъпления против собствеността. По време на празниците зачестяват домовите кражби, тъй като много граждани отсъстват от домовете си и пребивават в други населени места. Полицията препоръчва стопаните да предприемат всички необходими мерки за опазване имущество си, особено ако отсъстват за по-дълго време, да не се оставят големи суми пари и ценности, да се обезопасят жилищата, да бъдат бдителни за непознати и съмнителни лица, които влизат в етажната собственост, да са добре затворени и укрепени прозорци и балконски врати, особено на жилищата намиращи се на по-ниските етажи, да не се оставят отключени и без надзор превозни средства.

По време на Великденските празници от 30 април до 4 май се очаква значително увеличение в интензивността на движението по основните и второстепенни пътища на територията на ОДМВР. През този период ще се предприемат превантивни мерки за ограничаване предпоставките за пътни злополуки - респектиране на грубите нарушители, изваждане от движението на неправоспособни, употребили алкохол или наркотици водачи, както и мерки за недопускане на задръствания. От 29 април до 9 май на територията на ОДМВР-Разград ще бъде проведена специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими, управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични и други упойващи вещества, правоспособност, използване на обезопасителни колани и системи.

Полицейско присъствие е организирано и при провеждането на традиционния Великденски крос. В изпълнение на заповед, издадена от кмета на община Разград, на 1 май от 9.30 до 11.30 часа с униформени служители ще бъде обезпечено трасето на спортната изява. Затворени за движение и паркиране ще бъдат улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Искър”, "Иван Вазов", "Дунав" и "Паркова".

ОДМВР-Разград апелира към всички граждани да се съобразяват с указанията, давани от полицейските служители, както и да съблюдават спазването на разпоредените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.


Изображения

 28 април 2021 | 14:34