МВР

Пресцентър

 

27 януари 2020

Украински гражданин е задържан при специализирана полицейска операция в Бургас

Мъжът се е издирвал с червена бюлетина на Интерпол

При специализирана полицейска операция, проведена на 24 януари на територията на Бургас, е задържан украински гражданин, издирван от Интерпол. По данни на украинските служби, имал умения да работи с хладно и огнестрелно оръжие. Мъжът е влязъл в Р България през 2018 г. през ГКПП –Дуранкулак като пешеходец. По време на задържането му, при което е използвана само физическа сила, той е бил с променена външност. При проведените процесуално – следствени действия на адреса, където е открит, са иззети два паспорта и СИМ карти. За установяването на самоличността му е използван дактилоскопски метод. Украинският гражданин се издирвал от Интерпол с червена бюлетина за причиняване на  смърт вследствие на нанасяне на тежка телесна повреда – заливане с киселина. Пострадалата е била настанена в болница и през ноември е починала.
С прокурорско постановление на Окръжната прокуратура в Бургас на чуждия гражданин е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Изготвени са и са внесени в съда документи за налагане на мярка за неотклонение „временно задържане“ и забрана за напускане на Р България.
Подробности по случая предоставиха на брифинг директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Изображения

 27 януари 2020 | 16:52