МВР

Пресцентър

 

28 юни 2020

Трима са задържани за умишлено убийство и принуда в Стара Загора

Специализираната полицейска операция във връзка със смъртта на 76-годишен мъж е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура

45-годишна жена и 21-годишният й син са задържани за умишлено убийство и принуда. За принуда, в съучастие със задържаните е привлечен и 28-годишен мъж. 

Установено е, че на 23 юни, тримата задържани отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора, където живеели починалият възрастен мъж и 52 –годишният му син. Те се скарали по повод подписване на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Спорът прераснал побой. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. На следващия ден пострадалият възрастен  мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, която повикала Спешна помощ. В болницата било установено, че мъжът е с хематоми по главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той е починал на вчера, за което бил подаден сигнал в полицията.

След събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че тримата задържани са съпричастни към извършените престъпления. Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

На 27 юни, във връзка с проведената Специализирана полицейска операция са били проверени  общо 169 души, 103 моторни превозни средства, съставени са 13 акта за установяване на административно нарушение, 21 фиша, извършени са проверки в търговски обекти, както и в частни домове във връзка с получена информация за съхраняване и разпространение на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол.

Изображения

 28 юни 2020 | 14:09