МВР

Пресцентър

 

14 май 2021

Трима мъже и жена, с европейски заповеди за арест, са задържани от служители на ГДНП и колегите им от Пловдив и Благоевград

Действията на криминалистите са проведени на 12 и 13 май на територията на Пловдив, с. Труд, Петрич и София под надзора на съответните прокуратури. Операцията е осъществена във връзка с установяването и задържането на лица с европейски заповеди за арест на основание влезли в сила присъда „лишаване от свобода за престъпления, извършени от български граждани на територията на Италия. Действията са координирани от българското бюро SIRENE.

Първоначално на два адреса на територията на ОДМВР-Пловдив са установени и задържани 27-годишна жена от с. Труд и 42-годишен от Пловдив. И за двамата са въведени сигнали в Шенгенската информационна система и имат издадени европейски заповеди за арест от Италия за влезли в сила присъди. Жената е с присъда от 4 години и 9 месеца лишаване от свобода за кражби, а мъжът е осъден на 7 години лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група за принуда и склоняване към проституция.

На 13 май, на територията на Петрич, е задържан и 68-годишен мъж с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за 6 години за участие в организирана престъпна група за международен трафик на наркотични вещества. Същия ден е установен и 39-годишен столичанин, осъден на 4 години „лишаване от свобода“ за извършено престъпление в съучастие по разпространение на наркотични вещества.

Уведомени са съответните прокуратури - СГП, ОП-Пловдив и ОП-Благоевград, които са наложили на четиримата мерки за задържане до 72 часа. 


Изображения

 14 май 2021 | 15:47