МВР

Пресцентър

 

19 ноември 2020

Съветът за социално партньорство обсъди размера на възнагражденията на служителите на МВР за идващата година

Основна тема на разговорите с представителите на шестте синдикални организации в МВР беше нивото на заплатите в бюджета за 2021 г. Паралелно с това обсъдихме и всички наболели въпроси, касаещи служителите в отделните структурни звена на министерството, обобщи министър Христо Терзийски след приключването на проведения днес Съвет за социално партньорство.

Представихме заявката на министерството като бюджет, както и разговорите, които се водят с финансовото министерство и с народни представители с оглед внасяне на поправки в Закона за държавния бюджет. Във финансово изражение предложеното 15-процентно увеличение на основната заплата на всеки един служител на МВР възлиза на 231,5 млн. лева.

Министър Терзийски припомни, че през тази година с промени в Закона за МВР бяха регламентирани заплащането на времето на разположение и нощния труд. Той посочи още, че усложнената епидемична обстановка в страната дава своето отражение и върху финансовите и икономически възможности на държавата.

В първия възможен момент догодина, при оптимистично развитие на обстановката в страната, бихме могли да коментираме увеличение на заплатите по-голямо от 15%, подчерта той.

В заседанието на Съвета за социално партньорство участваха още заместник-министър Михаил Златанов, който отговаря за социалния диалог, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директори и експерти от основните административни дирекции на министерството.

 

Изображения

 19 ноември 2020 | 17:03