МВР

Пресцентър

 

21 януари 2021

Служител в отдел „Наркотици“ – ГДБОП е награден с орден „За полицейски заслуги – Бял кръст“

Отличието за постигнати високи резултати в съвместни разследвания бе връчено от аташето по вътрешни работи на Кралство Испания в България

 

На кратка церемония, състояла се днес в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“,  инспектор Александър Велинов от отдел „Наркотици“ при ГДБОП-МВР бе награден с орден „За полицейски заслуги – Бял кръст“ за постигнати високи резултати в съвместни разследвания в областта на противодействие на трафика на наркотични вещества. Отличието връчи Рафаел Варас, аташе по вътрешни работи на Кралство Испания в България.

На награждаването присъстваха директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев, заместниците му старши комисар Илия Делчев и старши комисар Димитър Брайков, както и служители на главната дирекция, също носители на отличието.

 

Орден „За полицейски заслуги – Бял кръст“ е създаден с указ от 18 юни 1943 г. и се присъжда за изключителни действия, който превъзхождат изпълнението на служебните задължения. Всички отличени с тази награда се считат за членове на Ордена за заслуги към полицията.


Изображения

 21 януари 2021 | 14:35