МВР

Пресцентър

 

07 декември 2019

Служители на ОДМВР –Пазарджик иззеха златни накити при спецакция

Полицейска операция е проведена на територията на кв. “Изток“ в Пазарджик. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция и колегите им от участъка “Изток“, „Пътна полиция“, РСПБЗН-Пазарджик, както и експерти от НАП, „Инспекция по труда“ и ОД „Безопасност на храните“.
В хода на операцията са проверени търговски обекти и автомобили. В златарски магазин, стопанисван от 46 - годишен органите на реда открили за продажба стоки от благородни метали с логото на известни търговски марки, немаркирани и без документи за произход. Иззети са близо 200 грама накити.
Под навес на къща 25–годишен продал месо без всякаква маркировка и документи, а обектът не бил регистриран като търговски. Иззети са около 60 кг. Инспекторите от ОДБХ са съставили констативен протокол, предстои и съставянето на акт за установеното нарушение.
На друго кръстовище в квартала бил засечен 34–годишен, който не бил регистриран като търговец и без документи за произход продавал риба. Установени са три корита с шаран, около 25 кг..Съставен му e протокол, дейността му била преустановена и му предстои връчване на акт за установеното административно нарушение.
Продължава работата по случаите.      

 

          

Изображения

 07 декември 2019 | 13:10