МВР

Пресцентър

 

21 май 2020

Следовател в Следствен отдел към СГП е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и оказване на съпротива срещу орган на реда

 

В късните часове на вчерашния ден дежурен автопатрул е насочен към адрес в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред вход на жилищна кооперация. На място служителите на реда  заварили шумна компания, а предупрежденията им за нарушаване на обществения ред в нощните часове били посрещнати с арогантното поведение на част от компанията. При поискване на документите за самоличност и проверка, следователката започнала да обижда униформените, дръпнала за ръката и ударила по рамото единия от тях, който опитал да я спре. В същото време мъж от групата успял да напръска със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето.
Последвало задържането на двамата и отвеждането им в Районно управление.  Днес Софийска градска прокуратура ги е привлякла към наказателна отговорност . Определена им е мярка за неотклонение  „парична гаранция“.

 

Изображения

 21 май 2020 | 16:27