МВР

Пресцентър

 

22 май 2020

Само за часове пловдивската полиция задържа трима мъже за гавра с 16-годишен ученик

Под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив е започнато досъдебно производство във връзка с извършено престъпление по чл. 142 от НК

 

Малко след 17 часа на 21 май във Второ РУ е подаден сигнал, че в района на Парк „Отдих и Култура“ случаен минувач се притекъл на помощ на момче без дрехи. Пред униформените  служители то обяснило, че трима мъже, един от които познава лично, са го принудили да свали облеклото си. Заснели с него клип и го заплашили, че ако не им плаща всеки месец по 1000 лв., ще го публикуват в социалните мрежи.

Незабавно криминалисти на ОДМВР-Пловдив започнали разследване по сигнала и в резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, само в рамките на няколко часа, те установили и задържали извършителя на престъплението и неговите съучастници,  на възраст между 20 и 23 години. Двама от задържаните са от село Костиево, а третият, който е от Пловдив, има регистрирана криминална проява през пролетта на миналата година, когато е установен да шофира МПС под въздействие на наркотични вещества. Тримата са направили пълни самопризнания.  След 24-часовото им полицейско задържане, с прокурорско постановление мярката на тримата е удължена до 72 часа.

Изображения

 22 май 2020 | 15:40