МВР

Пресцентър

 

03 юли 2020

Резултати от специализирана полицейска операция на територията на Мъглиж

Под ръководството на Окръжна прокуратура- Стара Загора вчера служители на ОДМВР-Стара Загора и здравни инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните извършили съвместни проверки на обекти, осъществяващи дейност с хранителни стоки и облекло.

При проверка на две помещения, пригодени за търговска дейност,  са открити и иззети различни  артикули-  анцузи, тениски, маратонки и др., носещи логото на защитени търговски  марки, разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху  тях. В РУ - Казанлък са започнати проверки за престъпление по чл.172б от НК.

При проверка в магазин за хранителни стоки е открит алкохол без  акцизен бандерол, във връзка с което е започната проверка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.    

Извършени са също така и проверки за спазване на Закона за ветеринарно-медицинската дейност, както и за отстраняване на предпоставки за възникване на пътнотранспортни  произшествия с домашни животни по републиканската пътна мрежа. Проверени са 125 лица и 86 моторни превозни средства. Съставени са 20 акта и 18 фиша за  установени различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Изображения

 03 юли 2020 | 16:21