МВР

Пресцентър

 

12 октомври 2018

Работни срещи на директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски в САЩ

В рамките на работната визита в САЩ, главен комисар Христо Терзийски посети Офиса за специални разследвания на Военновъздушните сили (AFOSI) на САЩ. По време на разговорите с изпълнителния директор Джефри Спехт и ръководството на  AFOSI за регион Европа бяха обсъдени и въпроси, свързани със сигурността на американските военни бази в България. Домакините изразиха благодарност за доброто сътрудничество с българските правоохранителни служби.

Българската делегация проведе работна среща и с Кевин МакАлеенан, комисар на Службата за митническа и гранична защита  (CBP) към Департамента за вътрешна сигурност (DHS) на САЩ.  Актуални въпроси, свързани с двустранното сътрудничество, както  и резултати от изпълнението на вече поети взаимни ангажименти в сферата на граничната сигурност и борбата с тероризма, бяха акцент в разговорите.  Обсъдени са и бъдещи съвместни проекти и дейности.

Главен комисар Христо Терзийски се срещна и с представители на Кралската канадска конна полиция и координатори на Международната асоциация на полицейските началници за район Канада. Бе обсъдена актуалната миграционна и криминогенна обстановка в двете държави след либерализиране на визовия режим между България и Канада от 1-ви декември 2017 г. Набелязани бяха  и възможностите за бърз обмен на информация между правоохранителните служби при засичане на незаконна дейност на български или канадски граждани на териториите на двете държави.

Директорът на ГД „Национална полиция“  бе на работна визита в САЩ  за  участие в конференция  на Международната асоциация на полицейските началници (IACP), един от най-големите световни годишни форуми на правоприлагащите служби, който се провежда в Орландо, Флорида. В нея се включиха ръководители на полицейски, разузнавателни и митнически служби на над 80 държави.

Снимка: Христо Терзийски с Джефри Спехт

Изображения

 12 октомври 2018 | 11:50