МВР

Пресцентър

 

18 април 2022

Продължава издирването на 41-годишна германска гражданка, родена у насГерманската гражданка Ружа Игнатова, родена в България,  е обявена за международно издирване по искане на властите във ФР Германия. Тя е  освободена от българско гражданство. За нея има въведен сигнал в Шенгенската информационна система (ШИС),  а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в гр. Bielefeld, ФР Германия.
Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.
Това е втори апел за помощ от партньорските германските служби по този случай. Първият бе през 2017 година. Тогава  бе планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел. Действията у нас, планирани в рамките на международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез  ОneCoin, бяха осъществени от служители на ГДБОП. 

Повече информация за проведените тогава действия можете да научите тук.

 


Изображения

 18 април 2022 | 17:23