МВР

Пресцентър

 

13 октомври 2017

При операция срещу наркоразпространението в област Видин, служителите на реда иззели канабис

Разследващите открили и множество археологически артефакти, незаконни боеприпаси и пушка; трима са задържани в полицейския арест

 

В хода на проведената вчера специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, били здържани двама от Дреновец - Е.В./38г./- криминално проявен, и В.С./32г./, и М.М./25г./ от София. В акцията, реализирана на територията на селата Ружинци, Дреновец и Гюргич, участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. Те предприели претърсване  в пет имота, обитавани и ползвани от тримата мъже. При извършенте процесуално-следствени действия разследващите открили и иззели 17 конопени растения с височина до 290 см, множество зелени стръкове и съцветия, 8 стъклени буркана с около 300 грама зелана листна маса, два плика със суха листна маса, електронна везна, както и препарати за растителна защита и торове – ползвани според първоначалните данни за отглеждане на растения от рода на конопа. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. Иззети били още 84 монети с различен диаметър и 96 предмета с различна форма и размери – всичките, носещи белези на археологически артефакти; 67 патрона с различен калибър; пушка с дървен приклад и патрон в цевта.

Материалите по случаите са докладвани по компетентност - в Районна прокуратура - Белоградчик и Окръжна прокуратура - Видин. Работата на разследващите продължава, в ОД МВР-Видин са образувани три досъдебни производства.

Изображения

 15 август 2018 | 07:35