МВР

Пресцентър

 

Постепенно се нормализира трафикът по автомагистрала „Тракия“ в района на Ихтиман

16 юли 2017

Пътни произшествия затрудняват движението и край ловешкото с. Малиново на пътя София – Варна и през прохода Петрохан

 

Поредица пътни инциденти предизвикаха сериозно затруднение по автомагистрала „Тракия“ в района на 45-я километър. Според първоначалните данни,  първо е катастрофирал лек автомобил,  при който е пострадала жена, а в пристигналата на мястото на инцидента линейка се ударила лека кола „БВМ“. Към местопроизшествието са насочени допълнителни автомобили на Спешна помощ. Шестимата пострадали са откарани за оказване на медицинска помощ, като сред тях са медиците от линейката, шофьорът на „БМВ“-то и мъж от автомобил, спрял да помогне на медицинския екип. Тежкият пътен инцидент бе причина за затрудняване на трафика и движението бе отклонено временно и по стария път през Мухово и Ихтиман.  Към 18 часа  движението в двете платна на автомагистралата е възстановено.

Към 17.30 часа В района на ловешкото с. Малиново , на пътя София-Варна шофьор на тир е изгубил управлението и камионът е препречил пътя. Движението е организирано по обход: Малиново--Стефаново-Казачево-Абланица.

В област Русе, в района между с. Тръстеник и Две могили пътен инцидент между два автомобила към 17.30 часа затруднява движението по главния път Русе- Бяла и трафикът е пренасочен по обход Русе- Иваново-Две могили.

Към 18 часа, заради аварирали два товарни автомобила в района на с. Гинци, временно е затруднено движението през прохода Петрохан. Автомобилите се насочват през Берковица.  

ОТ „Пътна полиция“ – ГДНП отново призовават водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътната обстановка скорост.

 16 юли 2017 | 18:56