МВР

Пресцентър

 

ОДМВР - Габрово партнира в инициативата „Опознай и избери“

12 окт 2017

​В рамките на интерактивната игра младежи посетиха областната дирекция

 

Над 40 младежи на възраст между 14 и 19 години посетиха ОДМВР - Габрово и се  запознаха със структурата на дирекцията, с основните служби в МВР, с техните функции и принципи на работа. Коментирани бяха теми, свързани с вечерния час и продажбата на алкохол и цигари за непълнолетните, с рисковете при шофирането на автомобили от неправоспособни и други.

Срещата в областната дирекция е етап от провеждането на интерактивната игра „Опознай и избери“, организирана от ИМКА Габрово, сред чиито основни партньори е ОДМВР - Габрово. Целта на играта е да осигури възможност на младите хора да се запознаят с местоположението и дейността на отделни организации и институции в Габрово, които имат отношение към реализирането на местни, регионални и национални политики за младежта, да насърчи тяхната активност, а веднъж посетили тези институции и запознали се лице с лице с техни представители, да придобият увереност в общуването с тях.

Инициативата се осъществява за трета поредна година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Габрово.

 15 август 2018 | 07:35