МВР

Пресцентър

 

09 октомври 2019

Младежи от боксов клуб „Мизия 80“ гостуваха на Второ РУ в Плевен

 

Служители от Охранителна, Криминална полиция и разследващи полицаи от Второ РУ - Плевен посрещнаха момичетата и момчетата от плевенския спортен клуб „Мизия 80“.  Инспектор от Детската педагогическа стая и криминалисти разясниха наказателната отговорност на малолетните и непълнолетните и ги накараха да се замислят за тежестта на закона и последствията от противообществените прояви. Въпроси по темата детска престъпност с конкретни казуси, свързани с наркотиците, агресивното поведение и различните телесни повреди, сбиванията и увреждането на имущество, кражбите и грабежите бяха изчерпателно разяснени.

В открит и непринуден разговор служителите на реда препоръчаха на младите посетители да спортуват активно, но да не пренасят техническите способи в боя от терена на улицата, защото специфичните им умения, могат да наранят или увредят сериозно. Полицаите подчертаха, че ако децата искат да превърнат спорта в своя кариера, са важни както добра физическа подготовка, така и законосъобразното поведение.

Полицаите припомниха и основните правила за безопасно поведение на пътното платно и опасността от пиротехническите изделия. Децата с интерес се запознаха с униформата на действащите полицаи и различните атрибути – пистолет, гумени палки, стоп палки и др. Младите спортисти присъстваха и на демонстрация със служебните автомобили.

Ръководството на Второ РУ – Плевен благодари на треньора и управителния съвет на боксов клуб „Мизия 80“ за активното съдействие в превенцията за ограничаване на криминалната активност сред младежите. От спортния клуб увериха, че и в бъдеще ще работят за изграждането на поведенчески модели за защита и самозащита от престъпни посегателства и за оптимизиране възпитанието на младежите в дух на толерантност и гражданско достойнство. Партньорството  ще продължи и в бъдеще за постигане на непримиримост към проявите на насилие.

Изображения

 09 октомври 2019 | 17:08