МВР

Пресцентър

 

12 юни 2018

Министър Радев: Предприемаме допълнителни мерки, за да дадем повече сигурност на гражданите на Ботевград

Министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов и директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски  проведоха днес работна среща със състава на РУ-Ботевград и с кметовете на общината. Те се запознаха от близо с изпълнението на задачите на полицейското управление, с проблемите, както и с редица въпроси, свързани със сигурността на района и поставени от местната власт.  

РУ-Ботевград  работи в намален състав, след големите съкращения, извършени през 2015 г. -  този проблем посочиха и професионалистите и кметовете на общината, поясни на брифинг след срещата вътрешния министър. Той уточни, че е в Ботевград не заради случая  Пелов, а защото още преди това е получавал сигнали за района. Веднага вземаме няколко мерки, конкретизира министър Радев. Първата от тях е, че ще оставне засиленото полицейско присъствие до нормализиране на обстановката. На второ място се договорихме да се провеждат такива срещи всеки месец, за да се отчитаме какво правим за сигурността на гражданите и за да чуем местната власт дали работим в правилната посока и какво още можем да направим. На трето място – няма да командироваме полицаи от РУ-Ботевград по морето по време на летния сезон, както и по повод на други възникнали събития. Вътрешният министър допълни, че продължава цялостният анализ по случая с Пелов. Той посочи, че е доволен от работата на Районното полицейско управление, а дали ще има промени – това ще стане ясно от анализа на професионалното ръководство. Министър Радев е уверил състава, че се полагат всички усилия за оптимизиране на условията на работа, за подобряване на перспективността и възможностите за кариерно израстване на служителите така, че те да са мотивирани при изпълнение на задълженията си.

Вътрешният министър коментира и искания вот на недоверие - Вслушвам се в критиките, не се притеснявам, защото знам какво правим в министерството.  Министърът допълни, че този който го е назначил може да поиска и неговата оставка.

По думите на гл.комисар Терзийски до настоящия момент не може да се говори за сериозни грешки при проведеното издирване на Пелов и Колев. Той посочи, че продължава анализът на извършената полицейска работа по случая, на базата на който ще бъдат направени съответните  изводи и набелязани мерки за подобряване на цялостната полицейска дейност.


Изображения

 15 август 2018 | 07:35