МВР

Пресцентър

 

13 януари 2020

Министър Маринов: Синхронизираната работа на МВР, прокуратурата и местната власт даде резултат

Вътрешният министър, главният секретар на МВР и главният поркурор на Р България оповестиха подробности около проведеното разследване на тежкото криминално престъпление, довело до задържането на извършителя

Важно беше да се действа бързо, за да не се допусне извършване и на друго престъпление. Колегите от Научно-изследователския институт по криминалистика работиха денонощно, за да изготвят необходимите експертизи, посочи още министър Маринов. Той уточни, че остава засиленото полицейско присъствие в Галиче, за да не се допусне напрежение и да се избегнат нежелани конфликти. По думите му  синхронизираната работа на МВР, прокуратурата и местната власт даде своя резултат и доведе до бързото разкриване на извършителя на тежкото престъпление. В  цялата страна започват съвместни проверки на МВР и прокуратурата на лица с две или повече досъдебни производства, които влияят на криминогенната обстановка, обяви министър Маринов. Беше уточнено, че тези действия са планирани още в края на миналата година и не са провокирани пряко от трагичния случай в Галиче. Съвместно с вътрешният министър и след анализ на този пореден случай смятаме да започнем политика на двете институции в посока анализ на всички населени места в страната на хора, които тормозят населението. Време е да се подобри координацията между прокуратурата, местната власт и МВР, както и да се вземат мерки в случай, че има доказателства подобни лица да не са на свобода", заяви главният прокурор. Той изтъкна важността на превантивната роля, в която  правоохранителните, правоприлагащите органи и местната власт могат да помогнат. Затова е необходима връзка, споделяне на проблемите и съответна професионална реакция.

На брифинга окръжният прокурор на Враца Десислав Начков даде конкретна информация за хода на разследването и механизма на извършване на престъплението.

 

 

Изображения

 13 януари 2020 | 12:30