МВР

Пресцентър

 

12 януари 2018

Министър Валентин Радев се срещна с еврокомисаря по хуманитарна помощ и управление на кризи

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с Христос Стилианидис, комисар по хуманитарна помощ и управление при  кризи в ЕК. Двамата обсъдиха предложението за изменение на Механизма за гражданска защита на Съюза. Акцент в разговора бе поставен върху превантивната дейност,  колективните способности на ЕС и държавите членки за реагиране при бедствия, осигуряването на гъвкавост и ефективност на административните процедури, като част от цикъла на управление на риска.

Министър Радев увери комисар Стилианидис, че България ще работи за изграждане и прилагане на ефективни механизми за повишаване сигурността на гражданите на ЕС, включително чрез използване на стратегии за намаляване на риска от бедствия, което е и приоритет на Европейската комисия в областта на превенцията. Той подчерта, че страната ни се е доказала, като пълноправен член на Механизма за гражданска защита на Съюза, предоставяйки помощ на много страни.

В срещата взеха участие главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, началникът на политическия кабинет Анжелина Тотева и представители на дирекция „Европейски съюз и международно сътрудничество“.

Изображения

 15 август 2018 | 07:35