МВР

Пресцентър

 

16 април 2021

Криминалисти от ОДМВР - Перник разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис

На място са задържани двама, иззети са над 1000 растения от рода на конопа

 

Специализирана полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Окръжна прокуратура - Перник. Извършено е претърсване в сграда в пернишкия кв. „Кристал“, където полицаите открили оранжерия за  отглеждане на растения от рода на конопа. От три пригодени за целта помещения са иззети над 1000 саксии със засадени растения. Помещенията са били снабдени със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, имало измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита. На място са установени и задържани двама мъже - криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.

Подробности за операцията съобщиха директорът на ОДМВР - Перник старши комисар Димитър Попов и окръжният прокурор Галина Антова.


Изображения

 16 април 2021 | 13:36