МВР

Пресцентър

 

14 февруари 2020

Криминалисти на РУ-Монтана и ОДМВР-Враца задържаха брат и сестра, извършили грабеж

Те отнели пари от самотноживеещ жител на с. Охрид, община Бойчиновци; Прокуратурата им наложи мярка „задържане за срок до 72 часа“

 

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Монтана до 72 часа са задържани криминално проявени брат и сестра, на 19 г. и 24 г. от бойчиновското с. Охрид, обвинени в грабеж над възрастен жител на селото. Според първоначалните данни на 12 февруари, около 22,50 часа 19-годишният почукал на врата на къщата на 68-годишния мъж, нанесъл му побой и отнел от джоба на връхната му дреха сумата от 270 лв. На потърпевшия не са причинени телесни увреждания, няма опасност за живота му.

При проведените оперативно-издирвателни действия с участието на служители на Участък Бойчиновци, РУ- Монтана и ОДМВР -Враца по „горещи” следи за часове, на ж.п.гарата в гр. Мездра е задържан извършителят, у когото е намерена и открадната сума, без 5 лв., изхарчени за превозен билет. В качеството й на помагач,в следствения арест във Враца, е задържана и сестра му.

Предстои Районна прокуратура Монтана да внесе в съда искане за налагане на двамата на постоянна мярка „задържане под стража”.

Изображения

 14 февруари 2020 | 18:22