МВР

Пресцентър

 

12 юли 2019

Криминалисти на Варна разкриха две оранжерии за отглеждане на канабис

Иззети са над 50 свежи растения и 2 кг суха тревиста маса; работата продължава под надзора на Окръжната прокуратура

В хода на полицейска операция по линия на наркоразпространението  служители на РУ- Девня разбиха оранжерия  в частен дом в Суворово. Имотът е стопанисван от 45 годишен мъж.   Оранжерията е била оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа. Оттам са иззети  25 растения в различен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и суха тревиста маса, установена като марихуана.  При последвали действия на полицейските служители в друг имот, стопанисван от мъжа, и обитаван от 24 – годишния му син, било открито още едно помещение, оборудвано за отглеждане на марихуана. Иззети са още 27 растения в различен стадий на растеж и суха теривста маса.  Общото тегло на свежите растения е  2856 грама, а сухата маса е 1920 грама.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Повдигнати са им обвинения по чл. 354А, ал.1 и 354В, ал. 1.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в града.

 

Изображения

 12 юли 2019 | 09:51